Υπεγράφη η συμφωνία για την πώληση της Forthnet στη United Group

117

Στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο United Group του συνόλου της έκθεσης (μετοχές, δάνεια, μετατρέψιμες ομολογίες) που κατέχουν στη Forthnet και τις θυγατρικές της προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica Bank.

Η συμφωνία, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, υπεγράφη αργά χθες το βράδυ και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πολυετούς προσπάθειας εξυγίανσης της Forthnet μέσω της εισόδου στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο. Η United Group που ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners, βρισκόταν τον τελευταίο μήνα σε αποκλειστικές συζητήσεις με τις πωλήτριες τράπεζες για την απόκτηση της εισηγμένης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, στο πλαίσιο του σχετικού διεθνούς διαγωνισμού.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το ύψος της συναλλαγής οριστικοποιήθηκε σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα της αρχικής δεσμευτικής πρότασης, ύψους 42 εκατ. ευρώ, που είχε καταθέσει η United Group. Η συναλλαγή περιλαμβάνει την απόκτηση του equity (οι τράπεζες αθροιστικά κατέχουν δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν στο 36% του μ.κ.) και των ομολογιών καθώς και αποπληρωμή των δανείων (σήμερα ύψους 300 εκατ. ευρώ) που απομένουν έπειτα από την αναδιάρθρωσή τους.

Με πληροφορίες από capital.gr, euro2day.gr