Χ. Μπρουμίδης: Πώς η Vodafone στήριξε την κοινωνία – Ισχυρή οικονομική χρονιά – Η επόμενη ημέρα

111

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:17

Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση, ζούμε μια κρίση η οποία από υγειονομική οδηγείται σε σοβαρή οικονομική, ανέφερε ο Χάρης Μπρουμίδης, σε σημερινή εξ αποστάσεως συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τις προβλέψεις για βαθιά ύφεση στην ελληνική και διεθνή οικονομία.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό όσων έκανε η εταιρεία, ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας σημείωσε ότι τέθηκαν προτεραιότητες, δηλαδή πάνω και πρώτα απ’ όλα τέθηκε η υγεία, η ασφάλεια και η στήριξη των εργαζομένων της εταιρείας. Δεύτερη προτεραιότητα ήταν να αντέξουν τα δίκτυα, γιατί σε καθεστώς lockdown οι τηλεπικοινωνίες αποτέλεσαν κρισιμότατη υποδομή. Τρίτη προτεραιότητα ήταν η συμβολή στην κοινωνία.

Είμαι περήφανος για όσα η Vodafone, σε κατάσταση lockdown, πέτυχε, τόνισε ο κ. Μπρουμίδης.

Συνοπτικά:

-Σε ποσοστό 92% δούλευε από το σπίτι το προσωπικό της Vodafone. Προγράμματα ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων.

-Σταδιακή επιστροφή, που βασίζεται στην προθυμία ή όχι των εργαζομένων να επιστρέψουν στην εργασία, καθώς για πολλούς λόγους οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον χρόνο επιστροφής τους.

-Στις υποδομές, τρομερή αύξηση της χρήσης στη σταθερή τηλεφωνία, πάνω και από 90%. Στη Vodafone TV αύξηση πάνω από 102%. Μαζικές αυξήσεις χωρητικότητας στο σταθερό δίκτυο.

-Το δίκτυο άντεξε και σε λίγες ημέρες επανήλθε στην κατάσταση πριν από το lockdown.

-Δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα σε οικιακούς πελάτες, δωρεάν χρόνος ομιλίας, δωρεάν εκπαιδευτικές πλατφόρμες, δωρεάν περιεχόμενο στη Vodafone TV, επιπλέον δωρεάν mobile data.

-Στενή συνεργασία με την Πολιτεία για την υποστήριξη δράσεων απαραίτητων για το κράτος.

Ισχυρή οικονομική χρονιά 2019-2020

Ο κ. Μπρουμίδης αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι η περίοδος 2019-2020 ήταν μια ισχυρή οικονομική χρονιά.

-958 εκατ. ευρώ τα συνολικά έσοδα, αύξηση 2%

-Έσοδα από υπηρεσίες: 884 εκατ. ευρώ, αύξηση 3%

-Στα 304 εκατ. ευρώ τα EBITDA

-Σε 125.000 οι πελάτες των τηλεοπτικών υπηρεσιών

Η επόμενη ημέρα

Τηρείται το επενδυτικό πλάνο που ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ έως το 2024. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε δίκτυα νέας γενιάς, οπτικών ινών, 5G και Internet of Things, προανήγγειλε ο επικεφαλής της Vodafone.

Επίσης, η εταιρεία ανέλαβε αναπτυξιακό έργο 40 εκατ. ευρώ για υποθαλάσσιο καλώδιο διασύνδεσης νησιών, διευρύνοντας το αποτύπωμα της Vodafone στα διεθνή δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Θα δούμε την τεχνολογία να πρωταγωνιστεί σε ακόμη περισσότερους κλάδους, στο κράτος, και θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και ζήτηση για bandwith. Η ζήτηση για υψηλότερες ταχύτητες στο σταθερό δίκτυο αυξήθηκε κατά 50% μέσα σε δύο εβδομάδες, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπρουμίδης.

Για τη μελέτη της Rewheel

Ερωτηθείς να σχολιάσει τη μελέτη της Rewheel, ανέφερε ότι έχει ανακρίβειες και συμπεράσματα που δεν είναι ακριβώς αληθή. Σχετικά με την άποψη πως “τα νέα προγράμματα της Vodafone είναι διαθέσιμα μόνο σε νέους πελάτες”, απάντησε πως αυτό δεν είναι αληθές, γιατί αυτά απευθύνονται σε όλους, είναι ανοιχτά σε όλους.

Η ουσία του πράγματος είναι πως στην Ελλάδα υπήρξε τέταρτος παίκτης στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, και θα υπάρξει τέταρτη πρόταση, και το ερώτημα είναι γιατί δεν άντεξαν. Δεν έχω αντιληφθεί να υπήρξε αίτημα από κάποια εταιρεία και να μην της δόθηκε άδεια, είπε.

Το πιο σημαντικό, πρόσθεσε, τα telecoms είναι αγορά εντάσεως-επενδύσεων. Συνεχώς επενδύουμε στα δίκτυα κάθε χρόνο 700 εκατ. ευρώ. Το ζητούμενο είναι ποιοι και πόσοι μπορούν να κάνουν επενδύσεις για να εξελίσσονται τα δίκτυα και οι τεχνολογίες, σημείωσε ο κ. Μπρουμίδης.