Trials Rising: Άκρως εθιστικοί αγώνες με τη μοτοσικλέτα

579

Το Trials Rising Gold Edition είναι η νεότερη έκδοση της σειράς μοτοσικλετών από τη Ubisoft. Συνδυάζοντας το βασικό gameplay και την κορυφαία δράση του Trials με όλα τα νέα χαρακτηριστικά, τον ανταγωνισμό και μια νέα οπτική εμφάνιση, το Trials Rising είναι ο μεγαλύτερος και πιο φιλόδοξος τίτλος της σειράς μέχρι σήμερα. (Για PS4, Xbox One, Switch, PC)

Η σειρά Trials αποτελείται από παιχνίδια που θα λέγαμε πως μοιάζουν με ιδιόμορφα μείγματα physics-based platformer και racing, σε σκηνοθεσία Michael Bay. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, λειτουργεί και είναι απίστευτα εθιστικό. Για την ακρίβεια, χειριζόμαστε μηχανές σε 2.5D προοπτική και προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε εξωπραγματικά στημένες πίστες και να εκπληρώσουμε challenges που κινούνται στο ίδιο μοτίβο.

Τα mechanics έχουν μείνει ίδια, σε γενικές γραμμές, όμως κρίνουμε πως αυτήν τη φορά είναι ακόμα πιο στιβαρά και λειτουργικά. Ο χειρισμός είναι πολύ άμεσος και, φαινομενικά τουλάχιστον, απλός. Τα physics είναι άριστα και προκαλούν συνεχώς γέλιο, με την υπερβολή τους. Όσο εξοικειωνόμαστε με τον χειρισμό, βλέπουμε πως έχει πολύ βάθος και δίνει πληθώρα δυνατοτήτων στους παίκτες που θα ασχοληθούν με την εκμάθησή του. Οι απλές λειτουργίες της μηχανής είναι εύκολες στην εκτέλεση, όμως οι πιο περίπλοκες, όπως τα επιτόπια άλματα, χρειάζονται χρόνο και υπομονή. Οι πίστες είναι εξαιρετικές, όσον αφορά την οπτική τους απεικόνιση και το στήσιμό τους. Και εδώ, η υπερβολή έχει κεντρικό ρόλο, με τεράστια άλματα και εξωπραγματικά ακροβατικά. Κάτι που μας άρεσε ιδιαίτερα, είναι οι διακλαδώσεις στις πίστες: μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ εναλλακτικών διαδρομών, με βάση την ευκολία πρόσβασης και την αποδοτικότητά τους.

Βελτιώσεις έχουμε και στον ήχο, όπου οι μηχανές παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η σχετική μουσική «ντύνει» τη δράση όπου χρειάζεται, χωρίς να την… καβαλάει. Το βασικό τμήμα του παιχνιδιού είναι το career, το οποίο και φαίνεται να έχει σαφώς καλύτερη δομή από το προηγούμενο game της σειράς. Οι σχετικές επιβραβεύσεις από την επιτυχία στις πίστες εξασφαλίζουν χρήματα και αντικείμενα που θα μας βοηθήσουν απλά να ξεκλειδώσουμε περισσότερες μηχανές και να τις διακοσμήσουμε αναλόγως.

Η δυσκολία ακολουθεί το κλασικό μοτίβο, ανεβαίνοντας σταδιακά μέχρι να φτάσουν σε σημείο που απλά θα βαρεθείτε να χάνετε μέχρι να βρείτε το σωστό timing. Ο τίτλος υποστηρίζει ακόμη online και local multiplayer για σύγκριση χρόνων και πόντων. Μπορούμε να παίξουμε online ή local multiplayer (καθώς και ένα είδος ασύγχρονου, στο οποίο συγκρίνουμε τα high scores μας με αυτά των φίλων μας) ή να ασχοληθούμε με τον πολύ εκτενή level editor και να παίξουμε στις δημιουργίες μας, ή σε αυτές άλλων παικτών. Επίσης, υπάρχουν πολλά μυστικά collectibles, που θέλουν αρκετό ψάξιμο και βρίσκονται σε ευφάνταστα σημεία. Δυστυχώς, δεν λείπει η ανάγκη για grinding, σε προχωρημένο στάδιο του career.

Συνολικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι που διατηρεί την πολύ χαρακτηριστική ταυτότητα της σειράς, δείχνει να περιλαμβάνει όλα όσα δεν άρεσαν στο προηγούμενο και θα καταφέρει να σας διασκεδάσει και να σας εκνευρίσει ταυτόχρονα. Σε σημείο που να μη θέλετε να σταματάτε να παίζετε.

Το νέο Trials είναι ξεκάθαρη βελτίωση, σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η διάρκειά του είναι ικανοποιητική και το περιεχόμενο επίσης.