Τουρισμός στο διάστημα με τη SpaceX

1201

Το 2021 αναμένεται να αρχίσει να στέλνει τουρίστες στο διάστημα η SpaceX.

Η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ εγκαινιάζει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Space Adventures, η οποία εξειδικεύεται στο «διαστημικό τουρισμό» και μαζί σχεδιάζουν να στείλουν μία ομάδα τουριστών στο διάστημα, σε μία πτήση που προγραμματίζουν για το 2021.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Business Insider, δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα επιλεγούν οι επιβάτες που θα συμμετάσχουν στο ταξίδι, αλλά ούτε και η τιμή του εισιτηρίου, όμως η SpaceX έχει ήδη «ανοίξει» την online πλατφόρμα, μέσω της οποίας «νοικιάζει» τους δορυφόρους που θα σταλούν στο διάστημα με τον πύραυλο Falcon 9, με αρχική τιμή ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Όπως αναφέρεται, είναι πιθανό να αξιοποιηθεί η ίδια πλατφόρμα κρατήσεων και για τους υποψήφιους τουρίστες.

Το διαστημικό σκάφος «Dragon» της SpaceX μπορεί να «στείλει» μέχρι και 7 επιβάτες στο διάστημα και 4 από αυτούς θα είναι οι τυχεροί τουρίστες που θα καταφέρουν να κάνουν κράτηση στο πρωτότυπο ταξίδι. Σύμφωνα με το Business Insider, το ταξίδι αναμένεται να έχει διάρκεια 5 ημερών, κατά τις οποίες το διαστημικό σκάφος θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Όμως οι επισκέπτες θα χρειαστεί να περάσουν από «προπόνηση» αρκετές εβδομάδες πριν το ταξίδι, για να διαπιστωθεί ότι είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο απαιτητικό ταξίδι.