Το Vodafone Group εμπιστεύεται και επενδύει στην Ελλάδα

561

Τη δέσμευση για ακόμη περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και την εμπιστοσύνη του τηλεπικοινωνιακού παρόχου στην ελληνική οικονομία, επιβεβαίωσε η χθεσινή συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου του Vodafone Group με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως έγινε γνωστό, o κ. Nick Read διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του Ομίλου Vodafone στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε στις επενδύσεις της εταιρείας σε σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες στην Ελλάδα. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι ο Όμιλος Vodafone προγραμματίζει συνεχιζόμενες επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές που υπολογίζονται σε πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ υπενθύμισε τη διαρκή στήριξη του Ομίλου στη νέα γενιά της Ελλάδας και στην αντιμετώπιση του brain drain, μέσα από συνεργασίες με νεοφυείς επιχειρήσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και δράσεις και προγράμματα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων.

Ολοκληρωμένος πάροχος τεχνολογίας

Η Vodafone, στην Ελλάδα, μέσω των εξαγορών της hol και της cyta hellas, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου οπτικών ινών, αλλά και την επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, κατάφερε να αναδειχθεί σε ολοκληρωμένο πάροχο τεχνολογίας.

Σήμερα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα, που ξεπερνά τα 7.000 χλμ και εξυπηρετεί περισσότερες από 700.000 ευρυζωνικές συνδέσεις. Παράλληλα διαθέτει περισσότερες από 2.350 εγκαταστάσεις με παροχή γραμμών υψηλής χωρητικότητας (fiber to the building).

Εν τω μεταξύ, ήδη η εταιρεία ολοκλήρωσε την ανάπτυξη δικτύου νέας γενιάς (και με την χρήση οπτικών ινών) σε Φρεαττύδα, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Γηροκομείο και Νέα Ιωνία και συνεχίζει μέσα στους επόμενους μήνες την υλοποίηση δικτύων νέας γενιάς (FTTH είτε FTTC) σε πολλές περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, της Κοζάνης, των Ιωαννίνων και της Βέροιας.

Παράλληλα επεκτείνει διαρκώς το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο στην κινητή, με εκτενή κάλυψη 3G και 4G και υπηρεσίες 4G+ που προσφέρουν υψηλές ταχύτητες, ποιότητα και αξιοπιστία στους συνδρομητές της.

Στο πλαίσιο αυτό, καθώς ολοκληρώνονται οι επενδύσεις σε δίκτυα 4G/LTE η Vodafone Ελλάδας ξεκινά παράλληλα το σχεδιασμό για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, ο οποίος θα υλοποιηθεί σταδιακά και θα στηριχθεί στα υφιστάμενα δίκτυα και τις υποδομές 4G/LTE. Έτσι, σταδιακά προχωρά στην προετοιμασία της απενεργοποίησης του δικτύου 3G, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2022.

Με τον τρόπο αυτό θα μεταφέρει πολύτιμο φάσμα για χρήση στο δίκτυο 4G/LTE, θα προσφέρει στους πελάτες της ακόμη πιο σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες και θα θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία των δικτύων 5G.