Το Ίδρυμα Vodafone ταξίδεψε στον χρόνο του TEDxKids@Ilissos!

499
Ίδρυμα Vodafone @TEDxKids

Το Ίδρυμα Vodafone έδωσε το “παρών” στο TEDxKids@Ilissos, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου με περισσότερους από 1.000 μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Όσοι παρευρέθηκαν στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη γνώσεις, διαδραστικές ενέργειες και STEM προκλήσεις, σε μια ημέρα αφιερωμένη στους λάτρεις των θετικών επιστημών!

Οι επισκέπτες του ειδικά σχεδιασμένου περιπτέρου του Ιδρύματος Vodafone είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην «Έξυπνη Πόλη» με αυτοματισμούς Arduino και να δουν εντυπωσιακές κατασκευές που επιλύουν ένα τοπικό πρόβλημα και δημιουργήθηκαν από μαθητές του προγράμματος STEMpowering Youth. Παράλληλα, οι νεαροί επισκέπτες αναμετρήθηκαν και σε STEM Challenges! Πρώτη πρόκληση που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν η κατασκευή του «ιπτάμενου αστροναύτη» που εκτόξευσαν στον αέρα, ενώ «δοκίμασαν» τις γνώσεις τους και στο mobile εκπαιδευτικό παιχνίδι Αστρονομίας, “The Moondiver Xperience”, που δημιούργησε το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science For You – SciFY.

Όσο οι μικροί επιστήμονες απολάμβαναν την εμπειρία αυτή, γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο επίλυσης προβλήματος «Διέ – λυσε το», που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία. Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο, παρουσιάστηκαν τεχνικές ανάπτυξης της δεξιότητας επίλυσης προβλημάτων, αλλά και εξειδικευμένες πρακτικές εφαρμογές της μεθόδου στο πρόγραμμα STEMpowering Youth.