Το Athens Digital Arts Festival εγκαινιάζει την ONLINE εποχή

232

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), ο μακροβιότερος θεσμός για τη σύγχρονη ψηφιακή κουλτούρα στην Ελλάδα (est. 2005), εξελίσσεται και γίνεται και ONLINE.

H επόμενη μέρα είναι εδώ, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας,  Athens Digital Arts Festival, αποφάσισε πως η 16η διοργάνωση του με τίτλο Technotribalism θα παρουσιαστεί και online. Μία αμιγώς διαδικτυακή διοργάνωση η πρώτη στην Ελλάδα, με τίτλο  ADAF ONLINE | Technotribalism,  θα λάβει χώρα από τις 10 Ιουλίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου και θα είναι προσβάσιμη σε όλους μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο  της πρωτοβουλίας μας, οι δημιουργοί θα μπορούν να υποβάλουν τις συμμετοχές μέχρι την 1η Ιουνίου, εξελίσσοντας το Technotribalism σε μια online εκδοχή. To ADAF ONLINE θα φιλοξενήσει έργα από τις κατηγορίες Video Art, Animation, VR (360ο video), Performances, Web Art, Games, Digital Image, Ομιλίες, Εργαστήρια, ADAF Kids για παιδιά & γονείς, και Φεστιβάλ του Κόσμου, τα οποια είναι δυνατόν να παρουσιαστούν σε ψηφιακή μορφή.

Με την θεματική του Φεστιβάλ “Technotribalism”, πιο επίκαιρη από ποτέ στην περίσταση του κορονοϊού, όπου κάθε βιομετρικό και κάθε επιστημονικό δεδομένο έχει ζωτική σημασία, και κάθε ψηφιακό αποτύπωμα ικανοποιεί την πείνα της κοινωνικής απόστασης, το Φεστιβάλ θέλει να προάγει τη συλλογικότητα και την ανοικτότητα προς τη γνώση, την τέχνη και την επιστήμη ως ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία μπορούμε να στήσουμε το νέο μας κόσμο.

Δεν σταματάμε όμως εδώ, το ADAF επιδιώκοντας και την φυσική επαφή με το κοινό, έχει βρει τον τρόπο με οδηγό την τεχνολογία αιχμής, ώστε με ασφάλεια να ενώσει το ψηφιακό με τον φυσικό χώρο. Μείνετε συντονισμένοι, για να μάθετε τους τρόπους που θα ζήσετε στην Αθήνα την phygital ADAF εμπειρία!… γιατί είμαστε η γενιά του Technotribalism.

Για αιτήσεις συμμετοχής στο ADAF 2020 επισκεφτείτε την σελίδα 2020.adaf.gr

Δείτε το βίντεο teaser του ADAF 2020 εδώ