Ναυάγησε το deal μεταξύ Forthnet και Alter Ego

301

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:51

Ναυάγησε η συμφωνία εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego με την τελευταία να αποσύρεται από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται, η Alter Ego έχει αποστείλει επιστολή προς τις πιστώτριες τράπεζες και τον σύμβουλό τους που υλοποιεί τη διαδικασία, ενημερώντας ότι αποσύρεται από αυτήν.

Η εταιρεία επικαλείται τη στάση των τραπεζών και τους καταλογίζει τη δημιουργία προσκομμάτων με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος αποδέσμευσης των λογαριασμών της Forthnet.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά της Alter Εgo, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, υποστηρίζει ότι τα αρμόδια στελέχη της Alpha:

α) Δεν συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας συμφωνίας, αντιθέτως προχώρησαν σε επαφές με άλλους φερόμενους ως ενδιαφερόμενους, για την Forthnet.

β) Δεν απελευθέρωσαν δεσμευμένα έσοδα της εταιρίας, από μεγάλους πελάτες, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, παρότι οι υπόλοιπες τράπεζες συναίνεσαν, πιέζοντας έτσι την ρευστότητα της εταιρείας

γ) Εμφανίστηκαν αδιάλλακτα σε κομβικά θέματα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εξεύρεσης λύσης για τη Forthnet εξελίσσεται επί τουλάχιστον δύο χρόνια, με απανωτές ανατροπές και χωρίς αποτέλεσμα, αλλά και ότι η Alpha Βank είναι ο μικρότερος σε μέγεθος πιστωτής, μεταξύ των τραπεζών, με την Eθνική στη δεύτερη θέση και την Πειραιώς στην πρώτη.