Τα 10 δημοφιλέστερα βίντεο του YouTube

952

Tο Youtube αποτελεί τη δημοφιλέστερη βίντεο πλατφόρμα παγκοσμίως με περισσότερους από 15.000.000.000 χρήστες μηνιαίως και ύστερα από 14 χρόνια παρουσίας στο Διαδίκτυο, τα νούμερα των προβολών στα βίντεο που φιλοξενεί είναι εντυπωσιακά.

H ιδέα για τη δημιουργία του YouTube ήρθε το 2004 έπειτα από δύο συγκεκριμένα περιστατικά. Αρχικά με την έκθεση του στήθους Τζάνετ Τζάκσον σε συναυλία της και αργότερα από το μεγάλο τσουνάμι που χτύπησε τον Ινδικό Ωκεανό. Ο Καρίμ, ο οποίος δεν μπορούσε να βρει εύκολα βίντεο κλιπ της, για κάθε εκδήλωση σε απευθείας σύνδεση, τον οδήγησε στην ιδέα του site και στον διαμοιρασμό βίντεο.

Το πρώτο βίντεο από το YouTube, με τίτλο “Me at the zoo”, δείχνουν τον συνιδρυτή Τζουντ Καρίμ στο Diego Zoo San. Το βίντεο αναρτήθηκε στις 23 Απριλίου του 2005, και ακόμα προβάλλεται στην ιστοσελίδα με πάνω από 65 εκατομμύρια προβολές.

Το 2019 το δημοφιλέστερο βίντεο έχει πάνω από 6 δισεκατομμύρια θεάσεις και όπως θα ήταν αναμενόμενο είναι ένα τραγούδι, όπως και τα περισσότερα του To-10, καθώς τα συγκεκριμένα είναι αυτά που ο περισσότερος κόσμος θα δει για περισσότερες από μία φορές. Εντύπωση προκαλεί το Νο4 της, το οποίο είναι ένα ρωσικό παιδικό! Ακολουθεί η λίστα με τα 10 πιο δημοφιλή βίντεο όλων των εποχών: