Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι αστροναύτες από NASA και SpaceX

188

Έφτασε και προσκολλήθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Crew Dragon, η νέα κάψουλα που μετέφερε τους αστροναύτες τωνΗΠΑ, Doug Hurley και Bob Behnken στον ISS.

Οι άνδρες θα πρέπει να περιμένουν να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι προτού μπορέσουν να αποβιβαστούν και να ενταχθούν στο ρωσικό και αμερικανικό πλήρωμα που ήδη υπάρχει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ISS.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Hurley και Behnken ξεκίνησαν από τη Φλόριντα το βράδυ του Σαββάτου και σήμερα έφτασαν στον προορισμό τους.

«Είναι τιμή να συμμετέχω στο εγχείρημα αυτό εδώ και εννέα χρόνια, από την τελευταία φορά που ένα αμερικανικό διαστημόπλοιο προσδέθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», δήλωσε ο Doug Hurley.

Πρόκειται για την πρώτη επανδρωμένη διαστημική αποστολή που ξεκινά από  αμερικανικό έδαφος και με αμερικανικό εξοπλισμό που πραγματοποιείται μετά το 2011. Η εκτόξευση θεωρείται ιστορική αφού βάζει τέλος στην, διάρκειας 10 ετών, εξάρτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία για αποστολές αστροναυτών στο διάστημα. Σηματοδοτεί παράλληλα την πρώτη φορά που η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του Elon Musk, SpaceX, στέλνει ανθρώπους στο διάστημα.

Η επιβεβαίωση της προσκόλλησης του Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πραγματοποιήθηκε στις 14:16 GMT, λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα η αποστολή ήταν πλήρως αυτοματοποιημένη και οι Hurley και Behnken δεν χρειάστηκε να συμμετάσχουν – παρόλο που είχαν εκπαιδευτεί να αναλάβουν σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Μετά την επιτυχή αποστολή, SpaceX και Nasa σχεδιάζουν να προχωρήσουν ταχύτατα στην επόμενη φάση της συνεργασίας τους, αυτή της σύμβασης ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, μέσω της οποίας θα πραγματοποιηθούν έξι επανδρωμένες αποστολές, αρχής γενομένης από τα τέλη Αυγούστου.