Στο 4,25%-4,5% το επιτόκιο για το ομόλογο της Wind Hellas

392
WIND Hellas

Στο 4,25%-4,5% διαμορφώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το επιτόκιο για το 5ετές ομόλογο της Wind Hellas, το βιβλίο προσφορών του οποίου άνοιξε προχθές και αναμένεται να κλείσει σήμερα το μεσημέρι, με τη ζήτηση να είναι ισχυρή.

Υπενθυμίζεται πως ο τίτλος είναι μη ανακλητός για 2 έτη (5NC2), ενώ η εταιρεία στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ. Ενόψει της έκδοσης, ο τίτλος έλαβε αξιολόγηση Β με σταθερό outlook από τη Fitch και από την S&P, ενώ οι Goldman Sachs και JP Morgan ως κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης και η HSBC ως συνδιοργανωτής, έτρεξαν αυτήν την εβδομάδα τις συναντήσεις με επενδυτές σε Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η διοίκηση της Wind θα αξιοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για την αποπληρωμή υφιστάμενου ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατ. ευρώ, τοκομεριδίου 10% και λήξεως το 2021, πετυχαίνοντας έτσι τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και τη μείωση του κόστους δανεισμού της.

Τα υπόλοιπα κεφάλαια, 225 εκατ. ευρώ, θα αξιοποιηθούν για την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας σε επίπεδο επενδύσεων, σε επενδύσεις σε φάσμα 5G, καθώς και για την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους. Επιδίωξη είναι να επιτευχθεί ένα σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016, όταν και συνάφθηκε το δάνειο.

Με πληροφορίες από capital.gr