Στις 14 Αυγούστου αναμένεται το “πράσινο φως” της DG Comp για τη Forthnet

47

Στις 14 Αυγούστου αναμένεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG Comp) να δώσει το “πράσινο φως” για την ολοκλήρωση του deal της Forthnet. Παράλληλα, προχωρά η διαδικασία της υποβολής των σχετικών εγγράφων από τη United Group.

Η συμφωνία μεταξύ των τραπεζών και της BC Partners για την πώληση των μετοχών, δανείων και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν στη Forthnet έναντι περίπου 45 εκατ. ευρώ, αναμένεται να προσφέρει στην ελληνική εταιρεία κεφαλαιακή επάρκεια και τεχνογνωσία, δύο τομείς που θα μπορούσαν δυνητικά να φέρουν αλλαγές στο σύνολο του κλάδου, δρομολογώντας εξελίξεις.

Ο νέος επενδυτής που τοποθετείται στην ελληνική αγορά μέσω της Forthnet κι όχι μέσω της Wind, για την οποία είχε δείξει αρχικά ενδιαφέρον – το fund μετείχε στον προ μηνών διαγωνισμό ο οποίος αναβλήθηκε – φαίνεται να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να επεκτείνει αλλά και ισχυροποιήσει την παρουσία του στα Βαλκάνια. Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Σταθόπουλος, πρόεδρος της United Group κι επικεφαλής των επενδύσεων της BC Partners σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης, πραγματοποίησε πέρυσι ακόμα δύο σημαντικές εξαγορές στην περιοχή των Βαλκανίων – την εξαγορά της Tele2 Croatia εναντι 220 εκατ. ευρώ και του βουλγαρικού παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Vivacom έναντι 1,2 δισ. ευρώ. Πλέον η United Group ως multi-play τηλεπικοινωνιακός και μιντιακός πάροχος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχει ήδη παρουσία σε Σερβία, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Βόρειο Μακεδονία και Αλβανία, μέσω εταιρειών όπως η SBB, η Telemach, TotalTV κ.α ενώ προσφέρει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της σε περισσότερα από 1,8 εκατ. νοικοκυριά. Όσο για την μητρική εταιρεία BC Partners, η οποία δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες στην Ευρώπη και τα τελευταία δέκα χρόνια και στην Β. Αμερική, έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί κεφάλαια ύψους 25 δισ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε 113 επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων σε 5 βασικούς κλάδους σε 18 χώρες. Στη χώρας μας η εταιρεία έχει εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen.

Με πληροφορίες από insider.gr, capital.gr