Στην τελική ευθεία η συμφωνία για την απόκτηση της Media Markt από την Olympia Group

758

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της βρίσκεται η συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς, μέλος της γερμανικής πολυεθνικής MediaMarktSaturn Retail Group, από την Olympia Group, συμφερόντων της οικογένειας Πάνου Γερμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, μεταξύ των δύο πλευρών έχει επέλθει αρχική συμφωνία επί των βασικών αρχών του deal, έπειτα από την ολοκλήρωση του ελέγχου δέουσας επιμέλειας (due diligence), και μένει να καθοριστούν ορισμένες λεπτομέρειες, πλην σημαντικές.

Η Olympia Group αναλαμβάνοντας, εκτός απροόπτου, το δίκτυο και τις δραστηριότητες της Media Markt στην Ελλάδα θα διατηρήσει το σήμα στα 12 καταστήματα της αλυσίδας, καθώς διαθέτει υψηλή αναγνώριση, ιδιαίτερα τους νέους ηλικιακά καταναλωτές. Παράλληλα, ο διαμοιρασμός των καταστημάτων της είναι στρατηγικά τοποθετημένος στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας, έχοντας παρουσία στην Ελλάδα από το 2005. Στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική χρήση (1/102016-30/9/2017), η Media Saturn Ηλεκτρονικά Ελλάς πραγματοποίησε πωλήσεις 188 εκατ.ευρώ.