Στην τελική ευθεία η πώληση της Cyta Hellas – τα πρώτα θετικά μηνύματα

733

Συζητήθηκε εν τέλει στη χθεσινή σύσκεψη του δ.σ. της Cyta το καυτό θέμα της πώλησης της θυγατρικής στην Ελλάδα χωρίς ωστόσο να ληφθεί οριστική απόφαση ως προς το ποια από τις δύο προτάσεις εξαγοράς της Cyta Hellas, αυτή της Wind ή αυτή της Vodafone, είναι εκείνη που κρίνεται πιο συμφέρουσα.

Όπως σημειώνει ο “Πολίτης”, τα στοιχεία της αξιολόγησης των δύο προτάσεων κατατέθηκαν μόλις χθες στα μέλη του δ.σ. από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς  συμβούλους του ημικρατικού οργανισμού, τους PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) και αυθημερόν μπήκαν στην ατζέντα της τακτικής συνεδρίας του συμβουλίου.

Οι πληροφορίες του «Π» αναφέρουν πως η διοίκηση της Cyta είναι κοντά στο λάβει την τελική απόφαση, δεν έχει ωστόσο ορίσει νέα προγραμματισμένη συνεδρία, ώστε να δοθεί χρόνος να γίνει ακόμη περισσότερη μελέτη κι ανάλυση των στοιχείων. Είναι ευέλικτο ωστόσο το δ.σ. να ορίσει νέα συνεδρία ανά πάσα στιγμή εφόσον πρόκειται για μία εκκρεμότητα που θέλει να κλείσει σύντομα για να πάψει να αιμοδοτεί μία εταιρεία που οδεύει προς την πτώχευση. Μία εταιρεία που στα χέρια προφανώς της Wind και της Vodafone προσφέρει μία σημαντική αξία για αυτό και έχουν υποβάλει τις προσφορές τους.

Συνεπώς, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις, με την έννοια της λήψης της τελεσίδικης απόφασης εκ μέρους της Cyta για την αποξένωση της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Τα πρώτα θετικά μηνύματα

Θετικές εκ πρώτης όψεως προτάσεις φαίνεται να έδωσε η καλή διαδικασία του Δ.Σ της ΑΤΗΚ για την πώληση της Cyta Hellas, σύμφωνα με πληροφορίες του “Φιλελεύθερου”.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας λένε ότι και οι δύο οικονομικές προτάσεις είναι καλές, με τη μία μάλιστα να υπερκαλύπτει το σύνολο των νέων ζημιών και προηγούμενων μη υπολογισμένων που έπρεπε να «καθαρίσει» πριν το τέλος του χρόνου η μητρική, συν πολύ μεγάλο μέρος των δανείων της Cyta Hellas που δεσμεύουν τη μητρική.

Για την ώρα πάντως, έχουμε και τρίτη ανεξάρτητη αξιολόγηση των προτάσεων, ώστε να είναι απόλυτα στέρεα η όποια τελική απόφαση. Που μάλλον δεν θα προηγηθεί των εκλογών, αν και τα περιθώρια στενεύουν, εφόσον στόχος είναι να περάσει στα χέρια του αγοραστή στις αρχές καλοκαιριού.

Με πληροφορίες από politis.com.cy και philnews.com.