Spyro Reignited Trilogy: Ο αγαπημένος μας δράκος επέστρεψε!

348

Spyro is back… στις περιπέτειες που τον γνωρίσαμε, χρησιμοποιώντας την καυτή ανάσα του όπως ποτέ ξανά. Με ανανεωμένα και βελτιωμένα γραφικά, το παιχνίδι Spyro Reignited Trilogy περιλαμβάνει τρία μοναδικά παιχνίδια, τα Spyro™ the Dragon, Spyro™ 2: Ripto’s Rage! and Spyro™: Year of the Dragon, για να αναζωπυρώσεις τις αναμνήσεις και να ξαναζήσεις τη δράση. Εξερεύνησε νέες επεκτάσεις στον χάρτη και συνάντησε φλογερές προσωπικότητες σε μια προσπάθεια να σώσεις τα βασίλεια με τις καυτές ικανότητές σου. (Για PS4, Xbox One)

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν πρόκειται απλά και μόνο για μία εκδοχή των πρωτότυπων παιχνιδιών σε υψηλότερη ανάλυση, αλλά για τρεις ολόφρεσκες δημιουργίες, που τρέχουν σε μια ολοκαίνουργια μηχανή γραφικών και με το τελικό αποτέλεσμα να αγγίζει, οπτικά, κινηματογραφικές προτάσεις κινουμένων σχεδίων. Πραγματικά, αυτό το άλμα στον τεχνικό τομέα, πέρα από την απόδειξη για το επίπεδο που έχει αγγίξει η σημερινή τεχνολογία, είναι η καλύτερη απόδειξη πως όταν ο developer έχει τις γνώσεις και το χρόνο, μπορεί να μετατρέψει κάτι που ήταν ήδη πολύ καλό, σε κάτι κορυφαίο. Γιατί η συλλογή Spyro Reignited Trilogy είναι κάτι τέτοιο.

Ο Spyro για ακόμα μία φορά θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την καυτή ανάσα του ώστε να θέτει εκτός μάχης τους αντιπάλους του, ενώ πιέζοντας το πλήκτρο του άλματος δύο φορές, θα ανοίγει τα μικρά φτερά του και θα μπορεί να αιωρείται για μικρό όμως διάστημα. Το κουμπί της επίθεσης εννοείται πως επιστρέφει και αυτό και έτσι ο συμπαθητικός δράκος θα θέτει τους πάντες εκτός μάχης με τα μικρά αλλά αποτελεσματικότατα κέρατά του. Πιέζοντας τις σκανδάλες του gamepad θα εκτελεί roll είτε δεξιά είτε αριστερά, και… αυτό, χωρίς πολλά πολλά, μόλις ολοκληρώθηκε το ρεπερτόριο των κινήσεών του. Είναι εμφανές πως ο τίτλος έρχεται από τα παλιά και στοχεύει σε ένα ευρύ κοινό, ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του, αλλά η διαφορά εντοπίζεται στο πόσο μακριά θέλει να φτάσει κάποιος.

Βέβαια την παράσταση κλέβει αναμενόμενα ο τεχνικός τομέας, απόδειξη πως όταν υπάρχουν οι σωστές βάσεις και αξιοποιούνται με την ανάλογη τεχνολογία, το τελικό αποτέλεσμα είναι, απλά, πανέμορφο. Οι επανασχεδιασμένοι κόσμοι είναι πλημμυρισμένοι στις λεπτομέρειες, η χρωματική παλέτα διαμορφώνεται ανάλογα με το ύφος της κάθε αποστολής, ενώ και το εφέ της καυτής ανάσας του Spyro είναι πολύ όμορφα δοσμένο. Η ποικιλία αλλά και η εικόνα των αντιπάλων δεν έχει προηγούμενο, και παρόλο που η ευφυΐα τους δεν βρίσκεται στα ύψη, συνθέτουν ορισμένους από τους πλέον ολοκληρωμένους και «γεμάτους» κόσμους που μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μία platforming δημιουργία.

Η Toys for Bob, σεβόμενη το παρελθόν της σειράς, προσφέρει μια ιδιαίτερα προσεγμένη και πανέμορφη πρόταση, που παρά το «ανάλαφρο» και παιδικό προσωπείο της, δεν διστάζει σε πολλά σημεία να δείξει τα δόντια της μέσα από υψηλή πρόκληση και δύσκολα challenges. 

Καμία δημοσίευση για προβολή