Sniper Elite 4: Ζήσε σαν ελεύθερος σκοπευτής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

906

Η συνέχεια της επιτυχούς σειράς μάς μεταφέρει στην Ιταλία του 1943, όπου ο φασισμός αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο για τις δυνάμεις των Συμμάχων. Έχοντας στην κατοχή τους ένα όπλο που απειλεί ολόκληρη την αντίσταση, οι Ιταλοί στέκονται ανάμεσα στην ελευθερία της Ευρώπης και τον ελεύθερο σκοπευτή Karl Fairburne. (PS4, Xbox One, Windows)

Το σενάριο αποτελείται από μια μείξη ιστορικών γεγονότων και κάποιων φανταστικών, με βασικότερο στόχο για τον πρωταγωνιστή μας τη συγκέντρωση πληροφοριών και την -εντέλει- αποτροπή της χρήσης από τους Ναζί ενός νέου τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν σε μικρής κλίμακα επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μη φτάσουν σε θέση να καταφέρουν να αλλάξουν την έκβαση του πολέμου. Στη προσπάθεια να φέρει επιτυχημένα εις πέρας την αποστολή του, ο χαρακτήρας μας θα συναντήσει Ιταλούς αντάρτες, οι οποίοι μάχονται εναντίον των Γερμανών, ιταλικά στρατεύματα που παραμένουν πιστά στις δυνάμεις του Άξονα ακόμα και μετά την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στο νότιο μέρος της χώρας, καθώς και με τη Μαφία, η οποία διαδραματίζει τον δικό της ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι αποστολές εκτείνονται στα πλέον μεγάλα και ποικίλα περιβάλλοντα που έχουν εμφανιστεί στο franchise μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας νησιά, παραλιακές πόλεις, ορεινά μοναστήρια και καταπράσινα δάση. Το μέγεθος, η ποικιλομορφία και το πλούσιο design στους χάρτες προσφέρει στον ήρωά μας τη δυνατότητα να έχει απόλυτη ελευθερία στην προσέγγιση των αποστολών και στην εξουδετέρωση των εχθρών. Εκτός από το κλασικό sniping από μια ασφαλή θέση ή τη μάχη από κοντινή απόσταση με τη χρήση κάποιου αυτόματου όπλου, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πιο stealth ενέργειες, όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση ναρκών, την παγίδευση περασμάτων, την παραπλάνηση φρουρών και την εξολόθρευσή τους με μαχαίρι κ.λπ. Πρόοδος υπάρχει επίσης και στις κινήσεις του χαρακτήρα μας μέσα στον χάρτη και στην αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον, καθώς πλέον μπορεί να αναρριχηθεί ή να εκτελέσει άλματα σε διάφορες επιφάνειες.

Το multiplayer κομμάτι προσφέρει τα γνωστά modes με υποστήριξη 2 έως 12 ατόμων που διέθετε και το Sniper Elite III (Deathmatch, Team Deathmatch, Distance King, Team Distance King και No Cross) με μια νέα προσθήκη, αυτή του Control, στο οποίο σκοπός είναι η κυριαρχία σε συγκεκριμένα σημεία ενός χάρτη. Επίσης παρούσες είναι και οι επιλογές για co-op σε κάποιο επίπεδο του campaign ή στο Survival και Overwatch. Στο πρώτο mode καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κύματα εχθρών με επιτυχία, ενώ στο δεύτερο οι δύο παίκτες μοιράζονται τους ρόλους του εκτελεστή και του παρατηρητή, προσπαθώντας ο μεν πρώτος να εντοπίσει με ταχύτητα και ακρίβεια τους επικείμενους στόχους και ο δεύτερος να τους εξουδετερώσει με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Σε γενικές γραμμές η εμπειρία μας με τον online τομέα αποδείχτηκε απροβλημάτιστη, διαθέτοντας γρήγορο matchmaking και χαμηλά επίπεδα lag.

Βελτιώνοντας με μικρές αλλά ουσιώδεις παρεμβάσεις τον βασικό κορμό του gameplay, το Sniper Elite 4 προσφέρει τις γνωστές sniping στρατηγικές, εμπλουτισμένες με stealth τακτικές, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα και πιο καλοσχεδιασμένα περιβάλλοντα που έχουμε δει στο franchise.