Σήμερα οι προσφορές για τη Forthnet

843

Σήμερα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να κατατεθούν οι προσφορές για τη Forthnet, η διαδικασία πώλησης της οποίας έχει καθυστερήσει σημαντικά επιβαρύνοντας περαιτέρω την χρηματοοικονομική της κατάσταση.

Στη διαγωνιστική διαδικασία συμμετέχουν η επενδυτική εταιρεία Golden Tree που διαχειρίζεται πάνω από 26 δισ. δολ. και είναι μέτοχος στη Wind Hellas. Επίσης το κοινό σχήμα Wind Hellas (μέτοχο της Fοrthnet με 32,26% πριν την πρόσφατη μετατροπή σε μετοχές τμήματος του ομολογιακού που κάλυψαν πέρυσι οι τράπεζες) με Vodafone Ελλάδος (μέτοχο με 6,51% πριν τη μετατροπή) καθώς και το σχήμα Providence-Antenna Group.

Η Forthnet με βάση τα οικονομικά μεγέθη του 2016, παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 118,9 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ. Παρά την ενίσχυση των λειτουργικών της αποτελεσμάτων στη διάρκεια της περσινής χρονιάς (54,8 εκατ. ευρώ +7,8%) εμφάνισε ζημιές 23,5 εκατ. ευρώ. Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την περίοδο της κρίσης (2009-2016) η Forthnet έχει γράψει συνολικές ζημίες 600,9 εκατ. ευρώ.