Σήμερα αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για Forthnet

442

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τα πακέτα μετοχών της εταιρείας Forthnet που κατέχουν οι τράπεζες και για τα δάνεια – που επίσης πωλούνται.

Στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού έχουν προκριθεί η κοινοπραξία Vodafone-Wind  και ο όμιλος Αntenna. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν θέσει ως βασικό αίτημα στις πιστώτριες τράπεζες το «κούρεμα» κατά 80% των δανειακών υποχρεώσεων της Forthnet. Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας- περιλαμβανομένων των ομολογιακών δανείων που έχει εκδώσει και των οφειλών προς τρίτους- προσεγγίζουν τα 520 εκατ. ευρώ

To μέγεθος του «κουρέματος» στο οποίο θα συναινέσουν τελικώς οι τράπεζες, αποτελεί κλειδί για την έκβαση του διαγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υποψήφιοι αγοραστές εκτιμούν ότι για να καταστεί ενδιαφέρουσα η Forthnet, πρέπει οι δανειακές υποχρεώσεις της να κουρευτούν τουλάχιστον κατά 60%.

Οι πιστώτριες τράπεζες Alpha, Πειραιώς, Εθνική και Αττικής κατέχουν το 32,4% των μετοχών της Forthnet. Το πακέτο αυτό πωλείται.

Wind και η Vodafone κατέχουν συνολικά το 26% κι αν αποκτήσουν το πωλούμενο πακέτο, θα εξασφαλίσουν τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο της Forthnet. Το σχέδιο τους είναι να “τεμαχίσουν” την Forthnet: Να μοιράσουν μεταξύ τους το τηλεπικοινωνιακό κομμάτι της εταιρείας (τους συνδρομητές) και να και να διατηρήσουν ως ξεχωριστή εταιρεία τη NOVA, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες περιεχομένου σε παρόχους.

Το κομμάτι της NOVA είναι αυτό που ενδιαφέρει και τον έτερο διεκδικητή, τον όμιλο Antenna.

Με πληροφορίες από sofokleousin.gr, capital.gr