Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, γίνε ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ όλων των εποχών

212

Δοκιμάστε τις ερευνητικές σας ικανότητες και λύστε έξι πολύ δύσκολες υποθέσεις, από δολοφονίες και εξαφανίσεις έως εντυπωσιακές κλοπές, στο πνεύμα των νουβελών Sherlock Holmes από τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα στοιχεία και να βρείτε τους πανούργους ενόχους; Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επιλογές σας μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη της ιστορίας και να καταλήξουν οι λάθος άνθρωποι στη φυλακή, κάτι που θα έχει δραματικό αντίκτυπο στη φήμη του Holmes… (Για PS4, Xbox One)

To Sherlock Holmes: Crimes & Punishments εκτυλίσσεται αποκλειστικά στο Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα. Κεντρικός ήρωας είναι ο εκκεντρικός-δαιμόνιος ντετέκτιβ Sherlock Holmes, o οποίος αναλαμβάνει να εξιχνιάσει διάφορα εγκλήματα παρέα με τον επιστήθιο φίλο και συνεργάτη του, τον ιατρό John H. Watson. Θυμίζουμε ότι ο Sherlock Holmes αποτελεί τον πρωταγωνιστή του λογοτεχνικό έργου του Sir Arthur Conan Doyle, παρόλα αυτά όπως και στα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς, το σενάριο δεν βασίζεται σε κάποιο από τα μυθιστορήματα του Σκωτσέζου συγγραφέα.

Παρά το πρόβλημα συνοχής πάντως που παρουσιάζει το σενάριο, εάν δούμε ξεχωριστά την κάθε μία από τις έξι ιστορίες θα διαπιστώσουμε ότι οι σεναριογράφοι της Frogwares έχουν κάνει για μία ακόμη φορά εξαιρετική δουλειά. Οι διάλογοι είναι άκρως καλογραμμένοι, ενώ η ιδιαίτερη προσωπικότητα του Sherlock Holmes αποδίδεται εξαιρετικά.

Ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα του Sherlock Holmes: Crimes & Punishments είναι ο χαμηλός βαθμός πρόκλησής του. Το γεγονός αυτό οφείλεται καθαρά στην προσπάθεια της Frogwares να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, από την άλλη όμως οι σκληροπυρηνικοί των Adventures είναι δεδομένο ότι δεν θα ιδρώσουν ιδιαίτερα για να λύσουν τους γρίφους.

Ο ήρωας σας είναι αρκετά καταρτισμένος και στην χημεία, οπότε σε αρκετές περιπτώσεις θα πρέπει να διεξάγετε διάφορα πειράματα για να εντοπίσετε κάποιο στοιχείο. Η συγκεκριμένη εμπειρία μάλιστα είναι απόλυτα ρεαλιστική, καθώς ένας πραγματικός χημικός θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο σε ανάλογη περίσταση. Για παράδειγμα, αν θέλετε να εξετάσετε αν ένα κομμάτι μέταλλο είναι όντως ασημένιο θα πρέπει να πάρετε μερικές σταγόνες οξύ με ένα σιφώνιο και να τις ενσταλάξετε πάνω του παρατηρώντας την χημική αντίδραση οξείδωσης που ακολουθεί. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που ακόμα και ένας Sherlock Holmes τα βρίσκει σκούρα. Μην απελπίζεστε όμως γιατί μπορείτε να καλέσετε τον Toby, ένα τρισχαριτωμένο λαγωνικό Basset, να σας βοηθήσει. Ακόμη λοιπόν κι αν τα ίχνη των εγκληματιών έχουν εξαφανιστεί, το πιστό σκυλί σας θα σας βοηθήσει να τους βρείτε. Σε καθένα από τα έξι κεφάλαια της ιστορίας υπάρχουν από 3-6 πιθανοί ένοχοι, οπότε όπως καταλαβαίνετε για να υποδείξετε τον κατάλληλο απαιτεί να επιστρατεύσετε όλη την λογική και την ευστροφία που διαθέτετε. Στο κομμάτι αυτό οι developers έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, καθώς ακόμη κι αν έχετε δεκάδες στοιχεία στην διάθεσή σας είναι πραγματικά δύσκολο να βρείτε τον εγκληματία σε κάθε υπόθεση.

Συμπερασματικά, παρά τον χαμηλό βαθμό πρόκλησής του θα ενθουσιάσει τους φίλους των Adventures και του διάσημου λογοτεχνικού ήρωα.