Resident Evil 2 Remake: Το απόλυτο remake γνήσιου τρόμου

889

Το Resident Evil 2 ήταν και είναι ένας από τους βασικότερους στυλοβάτες του survival horror. Παρόλο που το remake άφησε πίσω του τις στημένες κάμερες και τα tank controls, αντικαθιστώντας τα με την «πάνω από τον ώμο» οπτική, η Capcom φρόντισε να μας κάνει να νιώθουμε άβολα και ανασφαλείς σε κάθε μας βήμα. (Για PS4, Xbox One, PC)

Ύστερα από χρόνια αναμονής, το κλασικό Resident Evil, που τόσο πολύ αγαπήσαμε, ξαναζωντάνεψε με κάποιες μικρές και μεγάλες τροποποιήσεις στον κώδικά του. Ήταν το 1998 που η Capcom παρουσίασε στο gaming κοινό της το δεύτερο κεφάλαιο της survival horror σειράς Resident Evil. Τώρα και ύστερα από 20 ολόκληρα χρόνια μπορούμε να ξανανιώσουμε την υπερένταση και τον τρόμο του survival horror χάρη στο Remake του RE2 και τη μηχανή γραφικών RE Engine!

Στο Resident Evil 2 Remake ακολουθούμε τα χνάρια του Leon S. Kennedy και της Claire Redfield, των οποίων τα σενάρια αλληλεπικαλύπτονται. Αποστολή τους είναι να ξεφύγουν από τη μυστηριώδη αρρώστια που έχει ξεσπάσει στη Racoon City, μετατρέποντας του κατοίκους της σε τρομακτικά, αιμοβόρα ζόμπι.

Στην αρχή του παιχνιδιού μάς δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες. Κάθε πρωταγωνιστής έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως για παράδειγμα διαφορετικά όπλα και NPCs, παρ’ όλα αυτά ο τρόμος, η μοναξιά και το αίσθημα της επιβίωσης αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά και των δύο σεναρίων. Καλά διαβάσατε… όπως και στο original game, όταν ολοκληρώσουμε το σενάριο Α με τον ένα, παίρνουμε τον ρόλο του άλλου πρωταγωνιστή στο σενάριο Β, ώστε να ξεκλειδώσουμε το αληθινό end game του παιχνιδιού. Αρνητικό στοιχείο αποτελούν κάποια plot holes στα οποία δεν είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο αντιμετώπιζε ένα συγκεκριμένα boss.

Τα παζλ που θα συναντήσει ο χρήστης, για παράδειγμα, αποτελούν κώδικες και κλειδωμένες πόρτες, που χρειάζονται ορισμένα αντικείμενα και οδηγίες για να ξεκλειδώσουν. Για τον λόγο αυτό η καλή μνήμη και το καθαρό μυαλό του χρήστη αποτελούν τα κύρια όπλα για την επίλυση των γρίφων. Τα μονοπάτια όμως που οδηγούν από τον ένα γρίφο στον άλλο, είναι γεμάτα από επικίνδυνους εχθρούς. Ζόμπι, σκυλιά-ζόμπι, lickers και ο Mr X (Tyrant), θα σας κυνηγάνε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για τον λόγο αυτό η καλή διαχείριση των αποθεμάτων αποτελεί και αυτή μέρος του RE2.

Το Remake του Resident Evil 2 εντυπωσιάζει κυρίως ως προς τον τεχνικό τομέα του, παρουσιάζοντας το original RE2 από τη σκοπιά των γραφικών του 2019. Στην απλή έκδοση του PS4 που δοκιμάσαμε, το παιχνίδι αγγίζει σχεδόν πάντα τα 60fps και προσφέρει ατμοσφαιρικές στιγμές τρόμου, όπως μόνο η σειρά Resident Evil θα μπορούσε να αποδώσει.

Ως προς τον ηχητικό τομέα, προτείνουμε ο χρήστης να δοκιμάσει το παιχνίδι με ακουστικά, καθώς ο 3D ήχος του RE2 αποτελεί και αυτός αρωγός στην προσπάθειά σας να ξεφύγετε ζωντανοί από την Racoon City. Χάρη σε αυτό, μπορούμε να εντοπίσουμε την απόσταση πολλών εχθρών, ειδικά του Mr X, ενώ προσθέτει ακόμη πιο πολλή ατμόσφαιρα στο ήδη εντυπωσιακό αυτό Remake.

Το Resident Evil 2 του 2019 είναι το απόλυτο remake. Είναι φτιαγμένο με προσοχή και φροντίδα, ξυπνώντας αναμνήσεις εικοσαετίας και προσφέροντάς νέες που θα μας μείνουν χαραγμένες. Η Capcom μας υπενθυμίζει γιατί το Resident Evil franchise έχει καθιερωθεί δικαίως ως μια από τις σπουδαιότερες σειρές παιχνιδιών και μας προσκαλεί πίσω στο κλασικό, αγνό survival horror. Η Raccoon City σας περιμένει.