Πρόσκληση για ένταξη στη θερμοκοιτίδα Invent ICT με συμμετοχή του ΕΜΠ

949

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017, στις 10.30 πμ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος επώασης καινοτόμων επιχειρήσεων Invent ICT, στις εγκαταστάσεις του κόμβου ΕΠΙ.νοώ (Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι), στο πλαίσιο της πληρέστερης ενημέρωσης των νέων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη νέα θερμοκοιτίδα.

Η συγκεκριμένη δράση έχει σχεδιαστεί με στόχο την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων εντάσεως γνώσης που αξιοποιούν τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Φιλοδοξεί να συνεισφέρει και αυτή σε ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο της ελληνικής οικονομίας και να συμβάλλει στην ανάσχεση του επονομαζόμενου “brain drain”, που έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρεται εκτενές εξατομικευμένο coaching και mentoring στις συμμετέχουσες ομάδες, ώστε να μορφοποιηθεί η επιχειρηματική τους ιδέα, να προσδιοριστεί το επιχειρηματικό μοντέλο για την υλοποίησή της, ενώ παράλληλα δίδονται δυνατότητες για δικτύωση τους εντός και εκτός Ελλάδας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Δομή Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΠΙ.νοώ του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), και έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται αιτήσεις ένταξης στη θερμοκοιτίδα.

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους του ΕΜΠ ή αντίστοιχα μέλη των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολυτεχνείο Θράκης), ενώ οι αιτήσεις ένταξης στη θερμοκοιτίδα είναι ανοικτές έως την 31η Ιανουαρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος του προγράμματος Invent ΙCT επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.inventICT.gr και την αντίστοιχη σελίδα στο FB www.facebook.com/Invent4ICT