Προς την τελική ευθεία το deal Alter Ego – Forthnet

411

Θετική είναι η στάση των τραπεζών απέναντι στη βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η πλευρά της Alter Ego Mass Media, συμφερόντων Β. Μαρινάκη, για την απόκτηση της έκθεσης (exposures), συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής στη Forthnet και τις θυγατρικές της.

Όπως μεταδίδει το capital.gr, η Alter Ego ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των τραπεζών να βελτιώσει σημεία της αρχικής προσφοράς, ανεβάζοντας ελαφρά το προσφερόμενο σε μετρητά τίμημα, στα 41 εκατ. ευρώ, συναινώντας ταυτόχρονα στο να διατηρήσουν οι τράπεζες και ένα ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.

Τραπεζικές πηγές σημείωσαν πως για την εξέλιξη αυτή έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών που αποτελούν μέρος της επιχειρούμενης συμφωνίας, καθώς και τα διοικητικά συμβούλιά τους, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η πώληση που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και σημαντικό haircut των δανείων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Με την διαδικασία να έχει εισέλθει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο στάδιο της κατάρτισης των συμβατικών κειμένων, θα πρέπει να θεωρείται, εκτός απροόπτου, θέμα χρόνου η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας, με την οριστική συμφωνία να απαιτεί την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αργά χθες το βράδυ υπήρξε φημολογία ότι “έπεσαν” και οι υπογραφές, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από πλευράς τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση, με βάση όλες τις ενδείξεις, του εγχειρήματος θα δώσει τέλος στην πολυετή προσπάθεια εξυγίανσης της Forthnet, μέσω της εισόδου της Alter Ego ως στρατηγικού επενδυτή.

Καμία δημοσίευση για προβολή