Προς συμφωνία με Forthnet η Alter Ego

550

Στα «χέρια» του Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται ότι θα περάσει η Forthnet.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών βρίσκονται πια στην τελική ευθεία και όλα δείχνουν πως είναι θέμα ημερών να κλείσει η συμφωνία.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Alter Ego ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώνει τις συζητήσεις με τις τράπεζες για την αγορά της Forthnet, με τις εταιρείες Νomura και στην Grand Thorton να αξιολογήσουν την πρόταση της Αlter Ego προκειμένου στη συνέχεια τα δύο πορίσματα να τεθούν υπόψη των αρμόδιων επιτροπών, που θα λάβουν την τελική απόφαση.

Η Αlter Ego θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet. Στη συμφωνία προβλέπεται και διαγραφή δανείων.

Με τα δεδομένα αυτά, το ενδιαφέρον της Alter Ego για τη Forthnet/Nova, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος του ομίλου συνολικά για τη μιντιακή αγορά δύναται να “ξεκλειδώσει” σημαντικές συνέργειες. Με μια Forthnet υπό καθεστώς ρυθμισμένων και εξυπηρετούμενων δανείων, η Alter Ego αποκτά ένα πλήρως δομημένο τηλεοπτικό οργανισμό, πρόσβαση στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης και παράλληλα πρόσβαση σε premium τηλεοπτικό και αθλητικό περιεχόμενο.

Υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος Alter Ego κινηθεί, όπως έχουν αναφέρει διάφορα δημοσιεύματα, και καταφέρει να αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega (σ.σ. θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός σε ημερομηνία που αναμένεται), τότε – και με τη Nova στο δυναμικό του ομίλου – δημιουργείται ένας ισχυρότατος πόλος στην αγορά, ικανός να διαμορφώσει νέες ισορροπίες στην τηλεοπτική και διαφημιστική αγορά. Περαιτέρω, αναπτύσσονται συνέργιες αλλά και οικονομίες κλίμακος σε συνδυασμό με τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ Channel που πρόσφατα έλαβε οριστική άδεια από το ΕΣΡ.