Πώς θα δείτε τι «πιστεύει» για εσάς το Instagram

1369

Το Instagram κρατάει «αρχείο» με όλα όσα κάνουμε και διαμορφώνει μία «λίστα» με όλα εκείνα που πιστεύει ότι ενδιαφέρουν το χρήστη.

Η λίστα αυτή, στην ουσία, αντιπροσωπεύει όλα όσα στα οποία έχει κάνει like, έχει ψάξει ή έχει δει ο χρήστης στο Instagram, ενώ αν έχει συνδέσει το προφίλ αυτό με λογαριασμό στο Facebook, τότε η εφαρμογή «τραβά» δεδομένα και από εκεί.

Και αν αναρωτιέται κάποιος γιατί είναι τόσο σημαντικό τι «πιστεύει» το Instagram για το πρόσωπό του, πρέπει να καταλάβει πως η λίστα αυτή αποτελεί βάση για όλες τις διαφημίσεις που βλέπει – και θα βλέπει στο μέλλον – ο χρήστης.

Σύμφωνα με το Business Insider, μερικά «κλικ» αρκούν για να δει ο καθένας το «ιστορικό» που κρατά η εφαρμογή για το πρόσωπό του, από το κινητό ή τον υπολογιστή.

Δείτε πως:

  1. Από την αρχική σελίδα, επιλέξτε το εικονίδιο για το «Προφίλ / Profile» σας, που βρίσκεται κάτω αριστερά (βλ. Πρώτη εικόνα).
  2. Επιλέξτε το εικονίδιο του «Μενού / Μenu», που βρίσκεται πάνω δεξιά.
  3. Επιλέξτε τις «Ρυθμίσεις / Settings».
  4. Επιλέξτε την «Ασφάλεια / Security».
  5. Επιλέξτε τα «Δεδομένα / Access Data».
  6. Κατεβείτε μέχρι κάτω και επιλέξτε το κουμπί «Δείτε τα όλα / View all», που βρίσκεται κάτω από τις «Διαφημίσεις»

Εκεί, μπορείτε να δείτε όλες τις κατηγορίες που σας αντιπροσωπεύουν. Αυτά είναι όλα τα πράγματα που το Instagram θεωρεί ότι σας ενδιαφέρουν!