Πώς να εγκαταστήσετε το Skype για να κάνετε δωρεάν βιντεοκλήσεις

1340

Μένουμε σπίτι για να εμποδίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού και επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή κάνουμε συναντήσεις για τη δουλειά μας με βιντεοκλήσεις.

Το Skype είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή VoIP με εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο. Προσφέρει κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας, σταθερής και κινητής, Instant Messenger, δυνατότητα αποστολής SMS, αποστολής αρχείων και δυνατότητα συνδιάσκεψης. Διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux και για τις πλατφόρμες φορητών συσκευών Android, και iOS όπως επίσης και στην κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της MIcrosoft, Xbox One.

Πώς μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή. Πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής, στο Download, και επιλέξτε το είδος της συσκευής (κινητό, ταμπλέτα, PC) ή το λειτουργικό που μας ενδιαφέρει (Windows, iOS, Linux κ.λπ.).

Το Skype θα κατέβει στον υπολογιστή και θα καθορίσει αυτομάτως τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και τον browser που χρησιμοποιείτε. Αν δεν ξεκινήσει το κατέβασμα αυτόματα, μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα κλικάροντας στο Get Skype ξανά.

Κατόπιν θα σας ζητηθεί να σώσετε ή να ανοίξετε το αρχείο SkypeSetup.exe. Δεν ανοίγετε, δεν «τρέχετε» το πρόγραμμα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία του download.

Το Skype προσφέρει συνήθως δύο τύπους download, τον καθιερωμένο κάθε φορά και τον επόμενο, που είναι ακόμα σε δοκιμαστικό επίπεδο. Αν είναι η πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, καλό είναι να κατεβάσετε την επικρατούσα εκδοχή, που είναι δοκιμασμένη και σταθερή.

Στην επιφάνεια εργασίας (Windows Desktop) θα σώσετε το αρχείο που κατεβάσατε.  Διπλό κλικ πάνω στο αρχείο και κατόπιν θα κληθείτε να επιλέξετε τη γλώσσα από τη λίστα που σας παρέχεται.

Αφού διαβάσατε και αποδεχθήκατε τους όρους χρήσης (End User License Agreement), επιλέγετε ποια από τα πρόσθετα θέλετε να κατεβάσετε μαζί με το Skype. Κάτι που δεν είναι υποχρεωτικό.

Μερικά ΟΚ ακόμα στα επόμενα παράθυρα (αν θα ανοίξει το Skype μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, αν θα κάνει update στο Skype Extras Manager, αν θα εγκαταστήσει το Skype Plugin για τον browser κ.λπ.) και το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί στο σύστημά σας.

Μετά πληκτρολογείτε όνομα, το όνομα που θα χρησιμοποιείτε στο Skype και τον κωδικό ασφαλείας που θέλετε, αλλά και το mail σας, τη χώρα και την πόλη σας.

Και τώρα μπορείτε να μιλήσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα που μένουν και εκείνα μέσα για να εμποδίσουμε όλοι την εξάπλωση του κορονοϊού.