Πληροφορίες ότι η Huawei σταματάει την παραγωγή ορισμένων smartphones

902

Η εφημερίδα South China Morning Post μετέδωσε ότι η Huawei σταμάτησε την παραγωγή smartphones σε μία προσπάθεια της εταιρείας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που της δημιούργησε η διακοπή συνεργασίας με αμερικανικές εταιρείες όπως η Google και η Microsoft καθώς επίσης και μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, η απαγόρευση των ΗΠΑ για μεταφορά τεχνολογίας στην ασιατική εταιρεία εμπόδισε τη Huawei από την αγορά προμηθειών ζωτικής σημασίας για τις διεθνείς πωλήσεις, περιλαμβανομένων του συστήματος Android της Google και τσιπ της Intel.

Η πρόσφατη αμερικανική απόφαση έκανε τη Huawei να επανεκτιμήσει τις φιλοδοξίες της στη διεθνή αγορά smartphone και να γίνει ο πιο διάσημος προμηθευτής έως το 2020.

«Με τη νέα κατάσταση που έχει προκύψει, είναι πολύ νωρίς να πούμε αν είμαστε σε θέση να πετύχουμε αυτόν τον στόχο» δήλωσε ο Σάο Μινγκ, επικεφαλής του τομέα smartphone της Huawei.

Ωστόσο, πηγές της εταιρείας δηλώνουν ότι «οι πληροφορίες για μείωση της παραγωγής των smartphone της δεν ευσταθούν, με τα παγκόσμια επίπεδα παραγωγής μας να είναι φυσιολογικά χωρίς αξιόλογες προσαρμογές σε οποιαδήποτε από τις δύο κατευθύνσεις».