Περίθαλψη, ασφάλιση και εκπαίδευση θα δώσουν τα περισσότερα κέρδη στο Internet of Things

38

Οι τομείς της περίθαλψης, της ασφάλισης και της εκπαίδευσης θα αποφέρουν τα περισσότερα κέρδη για την αγορά του Internet of Things (IoT) για το 2020, καταγράφοντας ρυθμούς ανάπτυξης 14,5%, 12,3% και 11,9% αντίστοιχα σύμφωνα με την έκθεση «Worldwide Internet of Things Spending Guide» της IDC.

Παρομοίως, οι τομείς του IoT με τις μεγαλύτερες δαπάνες θα είναι της φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της τηλεμετρίας και της απομακρυσμένης παρακολούθησης δεικτών υγείας. Ουσιαστικά, η IDC συμπεραίνει πως ο IoT θα υιοθετηθεί, από τώρα και στο εξής, από ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό παρόχων υπηρσιών υγείας, αλλά και ασθενών. Τεχνητή Νοημοσύνη και ΙοΤ θα βοηθούν τους γιατρούς να κάνουν πιο ακριβείς διαγνώσεις και τους ασθενείς να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, η τεχνολογία του IoT θα αποτελέσει «επιταχυντή – κλειδί» για την επιστροφή των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη, μετά το ισχυρό οικονομικό πλήγμα που προκάλεσε το lockdown λόγω κορονοϊού. Η πανδημία, ωστόσο, θα καταφέρει να αφήσει τα σημάδια της στην αγορά του IoT, καθώς η αξία της παγκόσμιας αγοράς ΙοΤ θα διευρυνθεί κατά 8,2% το 2020, έναντι αρχικής πρόβλεψης 14,9%, τον Νοέμβριο του 2019. Σε καθαρά ποσά οι επενδύσεις επιχειρήσεων και οργανισμών στη σχετική τεχνολογία θα ανέλθουν στα 742 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Σύμφωνα με την IDC, η αγορά θα επιστρέψει σε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης από το επόμενο έτος, ενώ για στην πενταετία 2020 – 2024 ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 11,3%.

Καμία δημοσίευση για προβολή