Όμιλος ΟΤΕ: Έως τον Ιούνιο οι αποφάσεις για την απόσχιση των δραστηριοτήτων

543

Έως τον Ιούνιο αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για τον μετασχηματισμό του Ομίλου ΟΤΕ και την απόσχιση δραστηριοτήτων του, καθώς έχει ξεκινήσει η σύνταξη των σχετικών μελετών και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Σημειώνεται πως η έννοια της αυτονόμησης των δραστηριοτήτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τον ΟΤΕ, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υπάρξει ανάλογα παραδείγματα όπως η COSMOTE κσι η OTE Globe. Σε ό,τι αφορά τον υπάρχοντα σχεδιασμό, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, εξετάζεται η δημιουργία τριών 100% αυτόνομων θυγατρικών, ήτοι η αυτονόμηση των δραστηριοτήτων των τεχνικών πεδίου, των call centers και του δικτύου καταστημάτων (Γερμανός, OTE Shop κ.α).

Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδίου για την είσοδο σε νέες, ανερχόμενες, αγορές και υπηρεσίες. Μετά το COSMOTE Insurance, την ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών και την είσοδο στην αγορά του online delivery (ΒΟΧ), το πλάνο για την είσοδο στην αγορά των online τυχερών παιχνιδιών συνεχίζεται.

Τέλος, η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών θα είναι έτοιμη στο τέλος του έτους (ήδη έχει συσταθεί η θυγατρική), ενώ θα συνεχιστεί η ενδυνάμωση του Οργανισμού στο κομμάτι του ICT.