Ο ΟΤΕ προσωρινός ανάδοχος του έργου διασύνδεσης γηπέδων με το VAR

1754

Προσωρινός ανάδοχος στο διαγωνισμό για το έργο διασύνδεσης των γηπέδων της Super League με το κέντρο επιχειρήσεων του συστήματος VAR που αισίως θα χρησιμοποιηθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κηρύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, ο Όμιλος ΟΤΕ.

Πρόκειται για διαγωνισμό που υλοποιεί το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας –ΕΔΕΤ  (“Υπηρεσία διασύνδεσης των γηπέδων διεξαγωγής αγώνων της Super League με το κέντρο επιχειρήσεων VAR” στο πλαίσιο της πράξης “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ”) με αντικείμενο την παροχή γενικών υπηρεσιών για τη διασύνδεση των γηπέδων διεξαγωγής αγώνων της Super League με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ).

Συγκεκριμένα θα διασυνδεθούν τα γήπεδα που χρησιμοποιούν ως έδρα οι ομάδες της Super League με το κέντρο επιχειρήσεων του συστήματος VAR, μέσω ενός κλειστού δικτύου πάνω από το οποίο θα διακινούνται τα δεδομένα του συστήματος ζωντανής παρακολούθησης. Οι προσφορές κατατέθηκαν στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου και έπειτα από την αξιολόγησή τους ο ΟΤΕ κηρύχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΔΕΤ προσωρινός ανάδοχος του έργου της διασύνδεσης, με την εκτιμώμενη αξία της σύμβασης να ανέρχεται σε 2,36 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.

Η σύμβαση αφορά σε 5 πλήρη πρωταθλήματα της Super League (μετά την υπογραφή της σύμβασης), δηλαδή περίπου για 1.205 αγώνες για τα πέντε χρόνια υπηρεσίας του VAR συν τους 5 τελικούς του Κυπέλλου.

Παράλληλα, η ΕΠΟ έχει προκηρύξει από την πλευρά της διαγωνισμό για τη μίσθωση ακινήτου ώστε να στεγαστούν οι ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις για το Video Assistant Referee. Πρόκειται για την “καρδιά” του συστήματος αφού εκεί θα βρίσκεται το Επιχειρησιακό Κέντρο από όπου θα καταγράφεται η ροή των παιχνιδιών. Η προθεσμία υποβολής προσφοράς εξέπνευσε στο τέλος Φεβρουαρίου και αναμένονται τα αποτελέσματα

Το VAR (Video Assistant Referee) αποτελεί το σύστημα ζωντανής παρακολούθησης που θα χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα για αγώνες του επαγγελματικού πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας και Κυπέλλου Ελλάδος Επαγγελματιών. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κοινοπραξία των εταιρειών MEDIALUSO – InDigital έχει ανακηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος του έργου.

H MEDIALUSO PRODUÇOES PARA TELEVISION LTD ανήκει στον ισπανικό όμιλο Mediapro / Imagina και κατέχει μια από τις άδειες που έχει δώσει η FIFA για τη χρησιμοποίηση του VAR. Αντίστοιχα, η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων InDigital που αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, την ΜediaPro, ενώ έχει αναπτύξει καινοτόμες 3D εφαρμογές για την ψηφιοποίηση αντικειμένων και χώρων (virtual tour), εξειδικευμένες τεχνολογίες και εργαλεία Big Data & Data Analytics κ.α.

Το πλέον πιθανό είναι το σύστημα VAR να τεθεί σε λειτουργία με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Super League τον προσεχή Αύγουστο, αν και υπάρχει μια πιθανότητα το ντεμπούτο του συστήματος να γίνει τον προσεχή Μάιο, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πηγή: capital.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή