Ο ΟΤΕ διαψεύδει την πώληση της Telekom Romania

1148

Διέψευσε αργά χθες το βράδυ ο ΟΤΕ τις πληροφορίες περί συζητήσεων για την πώληση της Telekom Romania.

Σε γραπτή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ομίλου ΟΤΕ σε Ρουμανικά μέσα, αναφέρεται ότι η εταιρεία δεν έχει μπει σε συζητήσεις με κάποιο τρίτο ενδιαφερόμενο για την πώληση της θυγατρικής του εταιρείας στη Ρουμανία. Προσθέτει ωστόσο ότι στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων των, ο όμιλος ΟΤΕ επανεξετάζει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία με στόχο τη διασφάλιση της αξίας των μετόχων του και την βιωσιμότητά των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων

Αναλυτικά το σχόλιο του ΟΤΕ έχει ως εξής: «Σχετικά με τις ερωτήσεις για την Telekom Romania, ο όμιλος ΟΤΕ, ως βασικός μέτοχος δεν έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με κάποιο τρίτο ενδιαφερόμενο. Ο όμιλος ΟΤΕ συνεχώς επαναξιολογεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, βασισμένος στις στρατηγικές του προτεραιότητες, τους επιχειρηματικούς στόχους και αποτιμά τις ευκαιρίες στην αγορά με απώτερη επιδίωξη τη δημιουργία αξίας στους μετόχους του, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την προώθηση των συμφερόντων του ομίλου και των εργαζομένων του. Είναι κοινή μας πρακτική να ενημερώνουμε τις αρχές και το κοινό εάν και όταν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».

Στελέχη του ΟΤΕ αργά χθες έκαναν λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του Βούλγαρου επιχειρηματία Σπας Ρουσσέφ (Spas Rousssev) σε τοπικά μέσα σχετικά με επέκτασή του στην Ρουμανία. Ο τελευταίος, αμέσως μετά τη συμφωνία εξαγορά της Telekom Albaania, σε δηλώσεις του στο capital.bg ανέφερε ότι συζητά με την Deutsche Telekom το ενδεχόμενο εξαγοράς της Telekom Romania ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο η συζήτηση για την εξαγορά της θυγατρικής της DT στα  Σκόπια.

Πηγή: kathimerini.gr