Ο έξυπνος οικιακός εξοπλισμός στο επίκεντρο της έκθεσης IFA 2017

903

Η IFA δεν είναι μόνο η πιο παλιά, αλλά και η πιο πρωτοπόρος έκθεση στον κλάδο των ηλεκτρονικών καταναλωτικών αγαθών (consumer electronics). Ωστόσο, στις τελευταίες διοργανώσεις οι επισκέπτες της IFA είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και γύρω από τις λευκές οικιακές συσκευές. Η επέκταση σε αυτόν τον τομέα έδωσε στην έκθεση ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και ζήτηση. Και φέτος, η έκθεση θα συνεχίσει την περσινή επιτυχία στον τομέα του οικιακού εξοπλισμού (home appliances). Στο επίκεντρο της περσινής IFA βρέθηκαν όλες οι τελευταίες τεχνολογίες, Fitness Watches με Music Player, Ultra High Definition στις τηλεοράσεις, ο συνδυασμός διαδικτύου και τηλεόρασης, τα smartwatches, τα νέα tablets, η μικρή κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση, η εύκολη και «έξυπνη» χρήση και μία σειρά από υψηλής τεχνολογίας προϊόντα από όλες τις επώνυμες εταιρίες του κλάδου.

Ιδιαίτερη απήχηση στους επισκέπτες είχε και ο νέος εκθεσιακός χώρος «Smart Home», που προστέθηκε στην αίθουσα 6.2. Εκεί, 40 εκθέτες από 15 χώρες παρουσίασαν σε εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ. τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στον κλάδο του οικιακού αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, της θερμοκρασίας δωματίου, της θέρμανσης, της διαχείρισης ενέργειας και των συστημάτων ασφαλείας.

Τα εκθέματα της IFA αποτελούνται από τους εξής τομείς:

Ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά: Audio, Hi-Fi, High End, TV & Video, MP3, Blu-Ray, κινητά, tablets, media, DVD, ψηφιακή τηλεόραση, καλωδιακή και δορυφορική τεχνολογία, Λευκές συσκευές: Ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες, μικροσυσκευές, Multimedia: TV/PC, Internet, Online, Edutainment, Παιχνίδια, Πληροφορική: Online, Software/Hardware, Internet, εξοπλισμός Home-Office, Broadcasting: Ψηφιακή τηλεόραση, Multimedia Broadcasting, Ψηφιακή φωτογράφιση.