Νέοι φορητοί υπολογιστές και foldable smartphone από τη Huawei

1151

Με δύο φορητούς υπολογιστές, ένα αναδιπλούμενο (foldable) smartphone, αλλά και λύσεις για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της Google, η Huawei εμπλουτίζει την γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τους δύο φορητούς υπολογιστές MateBook D15 και D14 με ιδιαίτερα κομψό σχεδιασμό και ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία στην οποία απευθύνονται. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν full view οθόνη αλλά και ενδιαφέρουσες νέες δυνατότητες, όπως η λειτουργία Huawei Share Multi-screen Collaboration η οποία επιτρέπει τη συνδεσιμότητα μεταξύ του laptop και του smartphone με ένα άγγιγμα.

Το MateBook D15 με οθόνη 15 ιντσών θα έχει τιμή πώλησης τα 699 ευρώ, ενώ το MateBook D14 με οθόνη 14 ιντσών θα είναι στα 699 ευρώ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, το foldable smartphone Huawei Mate Xs, που διαθέτει δύο οθόνες, μία 6,6 ιντσών και μία 6,38 ιντσών, και όταν ανοίγει μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα tablet 8 ιντσών με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δυνατότητες και λειτουργίες. Σημειωτέον πως, αν και έχει Android, δεν φέρει τις υπηρεσίες της Google. Ο κινεζικός κολοσσός, λοιπόν, έχει αναπτύξει το δικό της οικοσύστημα και υπηρεσίες, οι οποίες ονομάζονται Huawei Mobile Services (HMS). Το Mate Xs έρχεται με το AppGallery, το οποίο είναι το «κατάστημα» εφαρμογών της Huawei και στο οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, υπάρχουν ήδη εκδόσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοφιλέστερων εφαρμογών παγκοσμίως.

Το ενδιαφέρον είναι πως το Mate Xs πρόκειται να έρθει και στη χώρα μας εντός των επόμενων εβδομάδων με την τιμή πάντως να είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα, καθώς στην Ευρώπη θα είναι στα 2499 ευρώ.