Νέο πρόστιμο ετοιμάζει η Κομισιόν για την Google;

633
Με νέο πρόστιμο ετοιμάζεται να τιμωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Google λόγω του Android. Και αυτό, γιατί, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Κομισιόν έχει αποδεχτεί πλήθος παραπόνων και καταγγελιών από ανταγωνιστές τη Google, οι οποίοι ισχυρίζονται πως η εταιρεία κάνει πιο δύσκολο το έργο τους, αφού τους περιορίζει την πρόσβαση στο Google Play Store από συσκευές που δεν έχουν εγκατεστημένες βασικές εφαρμογές της, όπως το Google Search και ο Chrome browser.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι νέο μεγάλο πρόβλημα της Google αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίσει να την τιμωρήσει, δεν θα είναι το χρηματικό πρόστιμο, αλλά και η περίπτωση που της ζητήσει να αλλάξει το Android, αφαιρώντας από την πλατφόρμα εφαρμογές της.
Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο η Κομισιόν επέβαλε στην Google πρόστιμο €2,42 δισεκατομμυρίων που “έφαγε” η Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή, σύμφωνα με την Ένωση, η εταιρεία εκμεταλλευόταν την ισχύ της για να προωθήσει τις υπηρεσίες της εις βάρος του ανταγωνισμού.