Νέα πλατφόρμα προώθησης του 5G από την Ericsson

822

Η νέα πλατφόρμα 5G της Ericsson αποτελείται από το χαρτοφυλάκιο προϊόντων κορμού, ραδιοδικτύου και μεταφοράς, καθώς και ψηφιακά συστήματα υποστήριξης, υπηρεσίες ψηφιακού μετασχηματισμού και λύσεις ασφαλείας δικτύων. Η προετοιμασία για τις ευκαιρίες ανάπτυξης που αναμένεται να προσφέρει το 5G, αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική επιχειρηματική ευκαιρία για τους παρόχους.

«Με τη σημερινή παρουσίαση των προϊόντων μας στην αγορά, εισάγουμε την πλατφόρμα μας 5G με στόχο να υποστηρίξουμε την αρχή μιας τεράστιας αλλαγής των δυνατοτήτων του δικτύου, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες μας να προσφέρουν πιο προηγμένες περιπτώσεις χρήσης και νέα επιχειρηματικά μοντέλα στους δικούς τους πελάτες. Το σημερινό λανσάρισμα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να συνεχίσουν την πορεία της εξέλιξής τους προς το 5G», δηλώνει ο Arun Bansal, επικεφαλής του Business Unit Network Products της Ericsson.

Το δίκτυο κορμού

Σήμερα η Ericsson παρουσιάζει το πρώτο της σύστημα κορμού 5G με δυνατότητα περιπτώσεων χρήσης 5G βάσει τεμαχισμού δικτύου. Ο τεμαχισμός δικτύου (network slicing) επιτρέπει στους παρόχους να προσφέρουν αποκλειστικά εικονικά δίκτυα με λειτουργικότητα προσαρμοσμένη σε συγκεκριμένη υπηρεσία ή πελάτη, πάνω από ένα κοινό δίκτυο.

Η δυνατότητα αυτή ήδη σήμερα επιτρέπει ορισμένες πρώιμες περιπτώσεις χρήσης 5G, χάρη στις οποίες οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι μπορούν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες ανάπτυξης. Έτσι, η Ericsson σήμερα παρουσιάζει προσθήκες σε αρκετούς τομείς του δικτύου κορμού 5G και των εφαρμογών που διαθέτει:

  • Οι Ομόσπονδες «φέτες» (τεμάχια) δικτύου (federated network slices) για περιαγωγή 5G, επεκτείνουν την έννοια του τεμαχισμού δικτύου και στο δίκτυο επίσκεψης (visited network). Η εν λόγω τεχνολογία θα επιτρέπει στον πάροχο να προσφέρει μια δικτυακή υπηρεσία σε παγκόσμιο επίπεδο, εξασφαλίζοντας ότι οι επιχειρήσεις δεν θα χρειάζεται να συνάπτουν ξεχωριστές συμφωνίες με διαφορετικούς παρόχους ανά τον κόσμο για να μπορέσουν να παρέχουν στους δικούς τους πελάτες την ίδια εμπειρία υπηρεσίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Η διαχείριση των φετών δικτύου αυτοματοποιεί την εγκαθίδρυση των συνδέσεων των υπηρεσιών, εξασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών, μειώνει το κόστος και προσφέρει ταχεία εισαγωγή νέων υπηρεσιών στο δίκτυο.
  • Τα δεδομένα χρηστών και η πολιτική 5G για τις φέτες δικτύου εξασφαλίζουν ότι οι χρήστες απολαμβάνουν σωστή ποιότητα υπηρεσίας και ακεραιότητα των δεδομένων τους.
  • Η κατανεμημένη αρχιτεκτονική cloud διευκολύνει της εφαρμογές που απαιτούν χαμηλή καθυστέρηση, όπως π.χ. η αναγνώριση προσώπων σε πραγματικό χρόνο, μετατοπίζοντας τις εφαρμογές και το φόρτο εργασίας πιο κοντά στην πρόσβαση. Επιπλέον, το δίκτυο packet core με δυνατότητες 5G θα παρέχει πλήρη διαχωρισμό των δεδομένων ελέγχου και των δεδομένων των χρηστών, καθώς και απαράμιλλη χωρητικότητα και ταχύτητες δεδομένων των χρηστών.
  • Οι υπηρεσίες μετασχηματισμού 5G εξασφαλίζουν τη μετάβαση του δικτύου και της λειτουργίας του από τις παραδοσιακές τεχνολογίες σε δίκτυο κορμού 5G, το οποίο θα είναι εικονικό και θα βασίζεται σε αυτοματοποιημένο μοντέλο λειτουργίας.