Μια ελληνική εταιρεία διεκδικεί το «χρυσό βραβείο» καινοτομίας στα Global Mobile Awards

381

Υποψήφια στον σημαντικότερο θεσμό βραβείων στον κλάδο των κινητών επικοινωνιών παγκοσμίως είναι η ελληνική Upstream, διεκδικώντας στις 25 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του Mobile World Congress της Βαρκελώνης ένα από τα πολυπόθητα GLOMO Awards (Global Mobile Awards) του GSMA για την πλατφόρμα της, Zero-D. 

Η επιτροπή των GLOMO Awards, που αποτελείται από περισσότερους από 250 ανεξάρτητους κριτές από όλο τον κόσμο, ειδικούς της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, αναλυτές, δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς αποφάσισε  να συμπεριλάβει την Upstream στις 5 κορυφαίες εταιρείες στην κατηγορία «Tech4Good: Κορυφαία Καινοτομία στις Αναδυόμενες Αγορές».

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα Zero-D της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 250 εκατομμύρια καταναλωτές στον αναπτυσσόμενο κόσμο, ακόμα και όταν τους έχουν τελειώσει τα δεδομένα, συμβάλλοντας στο κλείσιμο του ψηφιακού χάσματος.

«Σε πολλές χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο» αναφέρει ο Chief Product & Strategy Officer της Upstream, Κώστας Καστάνης, «το κινητό τηλέφωνο αποτελεί το μοναδικό μέσο πρόσβασης στο διαδίκτυο. Σε χώρες όπως, για παράδειγμα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η ανάγνωση ειδήσεων στο internet μπορεί να κοστίσει όσο το ένα τρίτο του εισοδήματος μιας ολόκληρης οικογένειας. Έτσι, οι περισσότεροι παραμένουν offline και χωρίς πρόσβαση σε απαραίτητη ενημέρωση και υπηρεσίες, όπως η υγεία ή η εκπαίδευση. Το Zero-D για εμάς δεν αποτελεί μόνο μία επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και μία αποστολή», συνεχίζει ο Καστάνης. «Αυτό που το κάνει βιώσιμο είναι πως είναι σχεδιασμένο, ώστε να επωφελούνται όλοι, ενώ παράλληλα συνεισφέρει κάτι θετικό στην κοινωνία. Είμαστε περήφανοι, που οι κριτές των GLOMO 2020 αναγνωρίζουν ότι κάνουμε τη διαφορά για τη ζωή ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων».

Οι 250 εκατομμύρια χρήστες του Zero-D προέρχονται από χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. Σε αυτές τις χώρες, όταν ο καταναλωτής ξεμείνει από δεδομένα συνήθως δεν έχει τη δυνατότητα να τα ανανεώσει, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το 50% του χρόνου του μένει εκτός διαδικτύου. Η Upstream συνεργαζόμενη με παρόχους κινητής τηλεφωνίας στις παραπάνω αγορές προσφέρει στους καταναλωτές ανεξάντλητη πρόσβαση σε μια μηχανή αναζήτησης, σε υπηρεσίες τοπικής και διεθνούς ενημέρωσης και σε υπηρεσία messaging. Δεδομένου ότι η πλατφόρμα χρηματοδοτείται από τη διαφήμιση, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, που τη χρησιμοποιούν, ενισχύουν τα έσοδά τους από νέες πηγές, προσφέροντας παράλληλα μια σημαντική υπηρεσία στους πελάτες τους, που σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν εκτός internet. Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών της Upstream η χρήση της υπηρεσίας ενισχύει δραστικά την ικανοποίηση και αφοσίωση των χρηστών κινητής στον πάροχό τους.

«Στο ταξίδι προς την έξυπνη συνδεσιμότητα επικροτούμε τους οργανισμούς, που δουλεύουν ασταμάτητα, για να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν μένει πίσω» αναφέρει το GSMA για τα βραβεία GLOMO της κατηγορίας «Tech4Good». «Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει την καινοτομία σε πρωτοβουλίες, προγράμματα, προϊόντα, εφαρμογές, υπηρεσίες και συσκευές στην αγορά κινητών επικοινωνιών, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στην προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα των ψηφιακών οικονομιών στις αναδυόμενες αγορές».

Ποια είναι η Upstream

Η Upstream, αποτελεί μια επιτυχημένη ελληνική εταιρεία τεχνολογίας η οποία παρέχει καινοτόμες λύσεις για απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση στο Internet μέσω κινητών συσκευών. Με παρουσία σε περισσότερες από 45 αγορές σε Λατινική Αμερική, Αφρική και NA Ασία η Upstream συνεργάζεται με πάνω από 60 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και απευθύνεται σε 1,2 δισ καταναλωτές σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Σήμερα το δυναμικό της αριθμεί 315 εργαζόμενους, 25 και πλέον εθνικοτήτων στα 9 γραφεία που διατηρεί ανά τον κόσμο.