Metal Gear Survive: Προσαρμόσου και επιβίωσε

791

Ένας στρατιώτης… Μία αποστολή… Μία φονική Γη… Για να επιβιώσεις πρέπει να κυνηγήσεις, να δημιουργήσεις και να κτίσεις. Ανάπτυξε δεξιότητες και όπλα για να προστατευθείς από τα μολυσμένα πλάσματα καθώς εξερευνάς ένα εχθρικό περιβάλλον. Μαζευτείτε με άλλους επιζήσαντες online για να υπερασπίσετε φυλάκια, να εξασφαλίσετε σπάνια υλικά και να κατανικήσετε άγριες ορδές. (Για PS4, Xbox One, PC)

Το Metal Gear Survive τοποθετείται σεναριακά ανάμεσα στα Metal Ground Zeroes και The Phantom Pain και δίνει βάση σε μεγάλο βαθμό στην ομαδική προσπάθεια και τον συγχρονισμό μεταξύ των παικτών. Διαθέτει δυνατότητα για co-op multiplayer με τη συμμετοχή έως και τεσσάρων παικτών – αν είναι λιγότεροι, τότε τη θέση των υπολοίπων παίρνει η, ομολογουμένως εντυπωσιακή, A.I. (τεχνητή νοημοσύνη). Επίλεξε την τακτική που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα σου και πέρνα τη stealth προσέγγιση σε άλλα επίπεδα αν θες να επιβιώσεις…

Έκπληξη και δέος είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν μέσα μας καθώς διασχίζουμε τον αλλόκοτο κόσμο Dite. Το τοπίο θυμίζει ανίερη ένωση ανάμεσα στον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο του Mad Max και την εφιαλτική ομίχλη που στοιχειώνει τους χαρακτήρες του The Mist του Stephen King. Η ερημωμένη μορφή του διασπάται κατά τόπους από κατεδαφισμένα κτίρια και γέφυρες τα οποία υπαινίσσονται τον θάνατο ενός προηγμένου πολιτισμού. Η ανάσα μας κόβεται απότομα όταν αντικρίζουμε τεράστιους τοίχους από σκόνη οι οποίοι διαχωρίζουν το τοπίο σε σκονισμένες και καθαρές περιοχές. Η διαφορά μεταξύ τους είναι τεράστια.

Το Metal Gear Survive έχει επιμέρους missions που μας προσφέρονται από την τεχνητή νοημοσύνη η οποία μας βοηθά και από τους NPCs. Είναι missions που θα τα κάναμε ούτως ή άλλως και σχετίζονται με την εξόντωση αγνώστου αριθμού από wanderers, το μάζεμα συγκεκριμένων αντικειμένων και την κατασκευή εξοπλισμού. Οι ανταμοιβές που δίνουν είναι μικρές και γενικά η παρουσία τους θα μπορούσε να απουσιάζει. Πολύ σημαντικότερα είναι τα missions που προωθούν την αφήγηση και όλα όσα καταγράφονται στον χάρτη με μπλε χρώμα. Ο Virgil σαρώνει διαρκώς το Dite και μας υποδεικνύει τις καλύτερες περιοχές για κυνήγι και farming αντικειμένων – kuban energy. Χάρη στη βοήθειά του μπορούμε να αποφύγουμε τον θάνατο, συλλέγοντας αρκετό φαγητό και νερό για να μας κρατήσει όσο θα επιχειρούμε στα επόμενα missions. Η ανακάλυψη της wormhole τεχνολογίας στο παιχνίδι είναι εξίσου σημαντική με την ανακάλυψη του τροχού για την ανθρωπότητα. Γρήγορη τηλεμεταφορά από τμήμα σε τμήμα του απέραντου χάρτη, μπόλικα resources που ανανεώνονται αδιάκοπα δίπλα στα wormhole transporters, μια καλή αφετηρία για όλες τις εξορμήσεις μας και ένα μέρος όπου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς αν μας ακολουθήσουν.

METAL GEAR SURVIVE BETA_20180119164916

Το Metal Gear Survive είναι ένα παιχνίδι της υπομονής, όσο περισσότερο ασχολούμαστε μαζί του, τόσο περισσότερο «κολλάμε» και το ευχαριστιόμαστε.