Medievil: Πετυχημένο remake ενός κλασικού τίτλου

915

Ξιφομαχίες, επικίνδυνες σπαζοκεφαλιές και μαγευτικά περιβάλλοντα επανέρχονται στη ζωή σε αυτό το πλήρες remake της πρωτότυπης περιπέτειας δράσης. Είσαι ο Sir Daniel Fortesque, ένας αδέξιος και εδώ και αιώνες νεκρός ιππότης, που σε ανέστησε κατά λάθος ο σατανικός μάγος Zarok. Είσαι έτοιμος να νικήσεις όλους τους δαίμονες που απειλούν το βασίλειο Gallowmere; (Για PS4)

Θα χαρακτηρίζαμε το Medievil ως ένα action – hack n’ slash game με ιδιαίτερα απλό σύστημα μάχης, κάποια platforming sections αλλά και κάποιους σύντομους γρίφους. Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι χωρίς να καταφέρνει να τελειοποιήσει κάποιους από τους παραπάνω μηχανισμούς που είναι αρκετά μέτρια εκτελεσμένοι, έχει μια συνοχή και στο σύνολο του «δένει» αρκετά. Η ομάδα που ανέλαβε το remake, Other Ocean Emeryville, σε συνεργασία με τη Sony Interactive Entertainment, δεν θέλησε να «πειράξει» το gameplay του τίτλου ούτε στο ελάχιστο, έτσι ώστε να προσφέρουν μια «ατόφια» εμπειρία για παλαιούς και νέους και όλοι να γευτούν το παιχνίδι όπως ήταν στην αρχική του μορφή – εποχής PS1. Υπάρχουν κάποιες πάρα πολύ μικρές αλλαγές σε ελάχιστα σημεία, αλλά κατά 99% η εμπειρία είναι ακριβώς ίδια με τότε.

Ο χαρακτήρας μας περιπλανιέται από περιοχή σε περιοχή σχεδόν γραμμικά, μέσω του κεντρικού χάρτη, ενώ κάποιες φορές θα χρειαστεί να κάνουμε backtracking σε κάποια επίπεδα για να ξεκλειδώσουμε νέες περιοχές και αντικείμενα. Το παιχνίδι έχει ένα στάνταρ επίπεδο δυσκολίας που δεν αλλάζει και χωρίζεται σε περίπου 20 διαφορετικά levels. Η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού είναι κοντά στις 7 ώρες συμπεριλαμβανομένων αρκετών «φθηνών» θανάτων που θα αντιμετωπίσετε λόγω του κακού σχεδιασμού του checkpoint system. To σύστημα μάχης είναι επίσης απαράλλαχτο και αποτελείται από όπλα κοντινής απόστασης, όπως ρόπαλα, σπαθιά, τσεκούρια και ranged weapons, όπως για παράδειγμα διάφορα τόξα, λεπίδες και ακόντια, τα οποία αλλάζουν μέσω του μενού. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε τα όπλα αλλά και να ξεκλειδώσουμε καινούργια, δυνατότερα στο Hall of Heroes, που είναι η βάση του Sir Daniel, μιλώντας στα αγάλματα των ηρώων που υπάρχουν στον χώρο μετά από κάθε αποστολή. Δυστυχώς παρά την ποικιλία των εχθρών, το σύστημα μάχης είναι τόσο απλό που τις περισσότερες φορές καταλήγει σε button mashing καταστάσεις και σπάνια απαιτεί τακτική από τον παίκτη.

Το Medievil κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, αλλά και στο ευρωπαϊκό eshop του PlayStation με ελληνικούς υπότιτλους αλλά και μεταγλώττιση. Για να μπορέσετε να εναλλάσσεστε μεταξύ αγγλικής και ελληνικής μεταγλώττισης, θα πρέπει δυστυχώς να αλλάξετε τη γλώσσα του συστήματος του PS4, καθώς αυτό δεν γίνεται μέσω του μενού του παιχνιδιού. Για την ελληνική μεταγλώττιση τα πράγματα είναι στο… «έτσι και έτσι». Υπάρχουν λίγες πολύ καλές ερμηνείες, όπως αυτή των Gargoyle οδηγών, κάποιες άλλες όπως της αφηγήτριας που νομίζουμε ότι προσπαθεί περισσότερο από ό,τι πρέπει, ενώ οι περισσότερες ελληνικές ερμηνείες παρότι δεν είναι απαραίτητα κακές, είναι σίγουρα εντελώς αταίριαστες με τους χαρακτήρες που υποδύονται (σαν φωνές).

Καταλήγοντας, είναι ένα παιχνίδι που θα ξυπνήσει μνήμες στους παλαιότερους και λειτουργεί πολύ καλά για τους νοσταλγούς της σειράς.