Μ. Τσαμάζ: Η κρίση έδρασε ως επιταχυντής ψηφιακού μετασχηματισμού

92

Άρθρο του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”

Έπειτα από μια δεκαετή περιπέτεια η χώρα μας βρέθηκε πολύ σύντομα μπροστά σε μια νέα μεγάλη πρόκληση, με οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις. Η παγκόσμια κρίση που έφερε η πανδημία του COVID-19 άλλαξε απότομα την καθημερινότητά μας: τον τρόπο που δουλεύουμε, τον τρόπο που ψυχαγωγούμαστε, τον τρόπο που εκπαιδευόμαστε κ.ο.κ.

Αυτή η κρίση έδρασε ως επιταχυντής ψηφιακού μετασχηματισμού, αναδεικνύοντας την τεχνολογία ως τον ισχυρότερο σύμμαχο για τη χώρα, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Αυτή την κρίση, όπως κάθε κρίση, μπορούμε και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως ευκαιρία για την επόμενη μέρα. Ευκαιρία να αναθεωρήσουμε τη στάση και τις προτεραιότητές μας. Να καταλάβουμε ότι δεν επιβιώνει ο πιο δυνατός, αλλά αυτός που αγκαλιάζει την αλλαγή, που προσαρμόζεται γρηγορότερα.

Να επανεξετάσουμε το πώς και το πού δουλεύουμε, βάζοντας στην εξίσωση την τεχνολογία, προς όφελος όλων, εργαζομένων και εταιρειών. Και, βέβαια, είναι μια μοναδική ευκαιρία, έστω κι από ανάγκη, να ανέβουμε όλοι μαζί στο άρμα της νέας ψηφιακής εποχής και να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους με την τεχνολογία.