Ξεκίνησε η μάχη με τα απεριόριστα data στα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας

68

Τη μάχη των data έχουν ξεκινήσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας προγράμματα που εξασφαλίζουν μέχρι και απεριόριστο όγκο δεδομένων σε όσους τα επιλέξουν.

Σε μια εποχή που έχουν ακουστεί πολλά για το κόστος των υπηρεσιών δεδομένων μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (τα λεγόμενα mobile data), οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι παρουσίασαν προγράμματα με τιμές που αναμένεται να μειωθούν περισσότερο λόγω του μεταξύ τους ανταγωνισμού, όπως εκτιμά η αγορά.

Gigamax από την COSMOTE

Τα προγράμματα Gigamax της COSMOTE ξεκινούν από τα 25 ευρώ τον μήνα και δεν υπάρχει περιορισμός στην ταχύτητα σύνδεσης. Επιπλέον, πολλά από τα προγράμματα προσφέρουν επιπλέον όγκο δεδομένων σε περίπτωση που ο συνδρομητής έχει και σύνδεση σταθερής COSMOTE.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η COSMOTE δίνει τη δυνατότητα χρήσης των απεριόριστων δεδομένων και σε μία άλλη συσκευή μέσω της υπηρεσίας COSMOTE Mobile Internet Extra SIM, το κόστος της οποίας είναι 5 ευρώ ανά μήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε κανείς να βάλει μία «δεύτερη» κάρτα SIM σε ένα 4G router και εφόσον η κάλυψη με 4G στο σπίτι του είναι πολύ καλή, να καταργήσει τη σταθερή ευρυζωνική σύνδεση του με ένα συνολικό κόστος της τάξεως των 75 ευρώ τον μήνα!

Giga Unlimited από τη Vodafone

Η νέα οικογένεια προγραμμάτων Giga Unlimited της Vodafone προσφέρει απεριόριστα δεδομένα, λεπτά ομιλίας και SMS, αλλά ανάλογα με το κόστος υπάρχει και όριο στην ταχύτητα σύνδεσης. To Vodafone Giga Unlimited Surf, για παράδειγμα, που κοστίζει 55 ευρώ τον μήνα, προσφέρει απεριόριστα data (με ταχύτητα έως 2 Mbps), 35 GB για roaming στην Ευρώπη, καθώς και απεριόριστες κλήσεις-sms προς εθνικά δίκτυα.

Μέσα από τη νέα σειρά προγραμμάτων Vodafone Giga Unlimited και Vodafone Giga Business Unlimited για ιδιώτες και επιχειρήσεις αντίστοιχα, πλέον μπορούν όλοι να απολαμβάνουν τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρουν τα απεριόριστα data, σε συνδυασμό με απεριόριστη ομιλία και SMS και να επιλέξουν μεταξύ τριών προγραμμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και το προφίλ χρήσης data που ταιριάζει στις συνήθειες τους.

W Unlimited GB από τη Wind

Από την πλευρά της η Wind προσφέρει το W Unlimited GB, το οποίο προσφέρει επιπλέον 3000 λεπτά ομιλίας και 3000 SMS με το κόστος να είναι -αυτή την περίοδο- στα 44,90 ευρώ τον μήνα.

Mobile Internet και για την καρτοκινητή

Η μάχη των data δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη ούτε την καρτοκινητή, αφού έχουν αυξηθεί τα πακέτα δεδομένων για συνδέσεις καρτοκινητού που προσφέρουν μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το CNN, το κόστος ανά GB έχει πλέον αρχίσει να κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Η Vodafone έχει προσφορά που δίνει 10 GB για 30 ημέρες με 4,95 ευρώ, ενώ με 9,95 ευρώ μπορεί ο πελάτης να έχει 40 GB για 30 ημέρες.

Αντίστοιχα, η COSMOTΕ ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες μία προσφορά που δίνει 10 GB για 30 ημέρες έναντι 10 ευρώ, 50 GB για 30 ημέρες έναντι 25 ευρώ και 120 GB για 365 ημέρες έναντι 80 ευρώ.