Ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του Facebook Dating

539

Η νέα υπηρεσία γνωριμιών του Facebook, το Facebook Dating, ξεκινά τη δοκιμαστική του λειτουργία στην Κολομβία, όπως ανακοινώθηκε.

Ο ανταγωνιστής του Tinder θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ξεχωριστό προφίλ για dating, το οποίο περιλαμβάνει όνομα, ηλικία, ενδιαφέροντα και μια μικρή περιγραφή του εαυτού σου. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε επιθυμεί χωρίς να προϋποθέτει “match”, αλλά υπάρχει όριο για 100 “‘εκδηλώσεις ενδιαφέροντος” κάθε μέρα. Επίσης, μπορείς να ανεβάσεις έως 9 φωτογραφίες στο προφίλ σου αν χρησιμοποιείς συσκευή iOS και έως 12 φωτογραφίες αν χρησιμοποιείς Android.

«Σχεδιάσαμε αυτή την υπηρεσία με γνώμονα την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια από την αρχή. Οι φίλοι σας δεν πρόκειται να δουν το προφίλ σας και θα προταθείτε μόνο σε άτομα που δεν είναι φίλοι σας», ανέφερε ο Zουκερμπεργκ.

Η πρώτη παρουσίαση δείχνει πως τα προφίλ μοιάζουν με άλλες εφαρμογές, όπως το Tinder και το Bumble και περιέχουν φωτογραφίες προφίλ. Δεν θα αναφέρεται το επίθετο του χρήστη, αλλά μόνο το όνομα.

Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι το «αλλά…» καθώς φαίνεται ότι η υπηρεσία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη σε χρήστες που εμφανίζονται να έχουν δηλώσει πως είναι σε σχέση ή παντρεμένοι και θα πρέπει αυτοί να αλλάξουν την κατάστασή τους αν θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν.