Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Cyta για τη Cyta Hellas

2929

Σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζει το ΔΣ της Cyta στην οποία θα εξεταστούν οι αξιολογήσεις των δύο προσφοροδοτών για την εξαγορά της Cyta Hellas.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», το Δ.Σ. του οργανισμού είχε αποφασίσει προηγουμένως την ανάθεση και σε τρίτο ανεξάρτητο εξειδικευμένο οίκο την αξιολόγηση των δύο προτάσεων, ώστε να έχει ακόμα μια αξιολόγηση πριν προχωρήσει σε δεσμευτικές αποφάσεις.

Η ανεξάρτητη αξιολόγηση δεν ανατρέπει αλλά αντίθετα επιβεβαιώνει τα δεδομένα, που είναι υπέρ της πρότασης της Vodafone Ελλάδας, που προσφέρει ποσό που πλησιάζει τα €120 εκατομμύρια και προσφέρει κάποιες εξασφαλίσεις για προσωπικό και συνεργασίες.

Πρόκειται για πρόταση που έχει αισθητή διαφορά από τη δεύτερη, αυτή της Wind, τόσο στην εκδοχή της για καθαρή εξαγορά, όσο και σε δεύτερη για πρόσθετη ανταλλαγή μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι Vodafone και Wind είναι οι δύο μνηστήρες που διεκδικούν τη Cyta Hellas, μέσω δεσμευτικών προσφορών που κατέθεσαν στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Διασταυρωμένες πληροφορίες, αναφέρουν ότι εκ πρώτης όψεως, η πρόταση Vodafone καλύπτει και τις βασικές απαιτήσεις που τίθενται, δηλαδή καλύπτει τις τελευταίες πρόσθετες υποχρεώσεις της μητρικής έναντι της Cyta Hellas, που όπως αποδείχθηκε είναι πολύ ψηλές -ξεπερνούν τα €40 εκατ.- όπως και τον δανεισμό της Cyta Hellas, που ξεπερνά τα €50 εκατ. και για τον οποίο ουσιαστικά η υποχρέωση αποπληρωμής πέφτει επίσης στη μητρική Cyta.