Κρίσιμη ενημέρωση ασφαλείας από τη Microsoft για τα Windows XP

410

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια άλλη εξαιρετικά περίεργη ενημέρωση ασφαλείας για τα Windows XP, η οποία με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να σχετίζεται με το patch για το WannaCry που κυκλοφόρησε η εταιρεία την περασμένη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, η νέα ενημερωμένη έκδοση είναι η KB982316 και δημοσιεύθηκε από τη Microsoft για όλα τα συστήματα με Windows XP στις 19 Μαΐου. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες, φαίνεται ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση διορθώνει μια ευπάθεια από εργαλεία της NSA, που αποκαλύφθηκαν από τους Shadow Brokers.

Έτσι συνιστάται σε όλους όσοι χρησιμοποιούν ακόμα το αρχαίο σύστημα να εγκαταστήσουν το patch το συντομότερο δυνατόν.

Η ενημέρωση είναι μόνο 492 KB και σύμφωνα με τη Microsoft, επιδιορθώνει ένα “ζήτημα ασφαλείας που έχει εντοπιστεί και το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν αναγνωρισμένο τοπικό εισβολέα να θέσει σε κίνδυνο το σύστημά σας και να αποκτήσει τον έλεγχό του”.

Η Microsoft δεν παρέχει κάποια άλλη πληροφορία σχετικά για αυτήν την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας, αλλά φαίνεται ότι η ίδια ενημερωμένη έκδοση κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2010 για όλα τα υποστηριζόμενα συστήματα των Windows.

Καλό θα ήταν όλοι όσοι χρησιμοποιούν XP να ενημερώσουν άμεσα.