Καλύτερες χειμερινές φωτογραφίες

2340

Τα χρησιμότερα tips για να απαθανατίσετε την εποχή

Ο χειμώνας είναι εδώ και, αν αγαπάς τη φωτογραφία, ξέρεις καλά ότι αυτή είναι η εποχή με τη μεγαλύτερη… φωτογένεια.

Τα φύλλα των δέντρων παίρνουν τις αποχρώσεις του κόκκινου, του καφέ και του κίτρινου, ομιχλώδη πρωινά δημιουργούν ατμόσφαιρα μυστηριακή -σαν από ταινία του Χίτσκοκ- και η φύση είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ.

Τώρα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία για εξορμήσεις με τη φωτογραφική μηχανή: Ντύσου ζεστά και ακολούθησε τα tips που συγκεντρώσαμε για να απαθανατίσεις με τον καλύτερο τρόπο την εποχή. Από τεχνικής πλευράς, αν έχεις αδυναμία στις φωτογραφικές μηχανές Canon (και όχι άδικα), ένας φακός όπως ο EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS, αποτελεί τη σωστή επιλογή για εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ως προς την έμπνευσή σου… πάρε ιδέες παρακάτω.

Χειμερινά τοπία
Σίγουρα θα γνωρίζεις ότι κατά την ανατολή το φως παίρνει μια απαλή, ζεστή απόχρωση ιδανική για φωτογραφίες τοπίου. Δυστυχώς, όμως, εκείνη την ώρα οι περισσότεροι βρισκόμαστε ακόμα στο κρεβάτι μας! Η συνθήκη αυτή τον χειμώνα αλλάζει – δοκίμασε να φωτογραφίσεις με τον ήλιο πίσω σου για φωτεινότερα τοπία, στο πλάι, για να τονίσεις σκιές, ή μπροστά σου για περισσότερη δραματικότητα.

Πορτρέτα που μαγνητίζουν
Τι πιο όμορφο από τα αγαπημένα σου πρόσωπα περιτριγυρισμένα από τα ζεστά χρώματα των χειμερινών φύλλων; Δοκίμασε να τραβήξεις τα πορτρέτα σου είτε τα πρωινά είτε νωρίς το απόγευμα, που το φως είναι πιο κολακευτικό, βάζοντας το θέμα σου απέναντι από το φως. Μη φοβηθείς να «παίξεις» με τα φύλλα, ώστε να δημιουργήσεις κίνηση μέσα στο πορτρέτο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις… στημένες πόζες.

Πρωινή ομίχλη
Χαρακτηριστικό του χειμερινού καιρού είναι η πρωινή ομίχλη, που σχηματίζεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτας. Εάν, λοιπόν, θέλεις να κάνεις τις φωτογραφίες σου πιο ατμοσφαιρικές, ακόμα και πιο κινηματογραφικές, δεν έχεις παρά να εκμεταλλευτείς στο έπακρο αυτό το φαινόμενο.

Σιλουέτες και αντανακλάσεις
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι αγαπάμε τις φωτογραφίες με σιλουέτες all year round, αλλά με τα χρώματα του χειμώνα αυτές απογειώνονται. Το ίδιο ισχύει και για τις αντανακλάσεις μέσα στις φωτογραφίες. Δοκίμασε να φωτογραφίσεις εικόνες που σχηματίζονται μέσα στις λίμνες νερού μετά τη βροχή, για να κάνεις πιο ενδιαφέροντα τα κάδρα σου.

Οι top 3 φωτογραφικές μηχανές
Nikon D5600

H DX format Nikon D5600 με τον αισθητήρα 24,2 megapixels εφοδιάζεται με την τεχνολογία SnapBridge που αξιοποιείται για απομακρυσμένο έλεγχο και αυτόματη διαμεταγωγή εικόνων από τη μηχανή προς συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές (smartphones ή tablets) μέσω Bluetooth χαμηλής ισχύος. Τα video clip μεταφέρονται μέσω του ενσωματωμένου WiFi. H αρθρωτή επαφική οθόνη τύπου VariAngle 3,2in. 1037K διευκολύνει τον φωτογράφο να ελέγχει δημιουργικά τη σύνθεση καθώς και να επεμβαίνει σε μια σειρά λειτουργιών. Αξιοσημείωτο είναι το Full HD video με ρυθμό ανανέωσης 60p.

Pentax KP
H καινούργια Pentax KP με τον αισθητήρα ΑPS-C size CMOS χωρίς κατωδιαβατό φίλτρο ξεχωρίζει χάρη στο προστατευμένο από σκόνη και υγρασία σώμα. Προσφέρει πολύ υψηλή ευαισθησία ως ΙSO 819.000, σύστημα Pixel Shift Resolution για καλύτερη χρωματική ποιότητα μέσω υπερδειγματοληψίας (με μικρομετρικές κινήσεις αισθητήρα) και διόρθωση του moire. Το ενσωματωμένο στον αισθητήρα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης πέντε αξόνων, το πενταπρισματικό σκόπευτρο με 100% κάλυψη και η αρθρωτή οθόνη συμπληρώνουν τις προδιαγραφές. Η ΚΡ έχει δύο τρόπους χρονισμού του κλείστρου: ηλεκτρομηχανικό ως 1/6000sec. και τελείως ψηφιακό ως 1/24000sec. Επιπλέον βρίσκουμε full HD video, ενσωματωμένο WiFi και υποστήριξη RAW 14bit.

Canon EOS 5D MkIV
H τελευταία υλοποίηση στη σειρά EOS 5D επικεντρώνεται γύρω από τον full frame αισθητήρα 30,4 megapixels και τον μικροεπεργαστή Digic 6+ που συνεργαζόμενοι δίνουν ριπή 7fps και 4Κ video 30p. H υλοποίηση της τεχνολογίας Dual Pixel CMOS AF καταλήγει σε εξαιρετική επίδοση του autofocus κατά τη βιντεοσκόπηση και σε λειτουργία LiveView. Άλλα σημαντικά στοιχεία των προδιαγραφών συνδέονται με τη μεγάλη γκάμα ευαισθησίας (50-102.400 ISO) τα 61 σημεία autofocus με επαυξημένη καλυπτικότητα για τα 41 σημεία σταυροειδούς τύπου και τον αισθητήρα φωτομέτρησης RGB-IR 150K pixel.