Jurassic World Evolution: Χτίσε το δικό σου πάρκο δεινοσαύρων

899

Το Jurassic World Evolution φέρνει τους gamers πιο κοντά στη σειρά ταινιών Jurassic World, τοποθετώντας τους στη θέση του κουμανταδόρου για το θρυλικό νησί Isla Nublar και τα υπόλοιπα νησάκια του Muertes Archipelago. Οι gamers καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους Jurassic World κατασκευάζοντας δικά τους θεάματα, νέα είδη δεινοσαύρων, ερευνητικά κέντρα κ.λπ. Κάθε απόφαση οδηγεί σε ένα διαφορετικό μονοπάτι, καθώς η ζωή βρίσκει πάντοτε τον δρόμο… (Για Xbox One, PS4 και Windows PC)

Το Jurassic World Evolution εξομοιώνει τις δραστηριότητες ενός τεράστιου θεματικού πάρκου με επίκεντρο τους προϊστορικούς τιτάνες που γνωρίζουμε ως δεινόσαυρους. Η ομάδα ανάπτυξής του είναι πολυάριθμη (100+ άνθρωποι) και πολύ διαβασμένη πάνω στο θέμα γιατί μελέτησε προσεκτικά όλες τις ταινίες της σειράς και τα δύο βιβλία του Crichton. Με οκτώ εκατομμύρια δολάρια προϋπολογισμό και τις πλάτες της Universal που προμήθευσε άφθονο, υψηλής ποιότητας, υλικό από τους κινηματογραφικούς δεινοσαύρους της, ετοιμαστήκαμε να διοικήσουμε το Jurassic Park μας στην καλύτερη gaming μορφή του.

Οι τουριστικές εγκαταστάσεις διαφέρουν από τις υπόλοιπες στη διαχείρισή τους. Δεν επιδέχονται αναβαθμίσεων αλλά λειτουργούν σαν μηχανές παραγωγής χρήματος, αφήνοντάς μας να καθορίσουμε τα προϊόντα και τις τιμές τους με βάση την προσφορά και τη ζήτηση. Σε πρώτη φάση, τα φαγητά, τα αναμνηστικά και τα ρούχα προσφέρονται σε μίνιμουμ τιμή ώστε οι λιγοστοί πελάτες να τα προτιμήσουν. Άξαφνα, ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται ραγδαία και εμείς ρυθμίζουμε τις τιμές αλλά και το προσωπικό που τους εξυπηρετεί.

Από την πρώτη ώρα ενασχόλησης ανακαλύπτουμε ότι το Jurassic World Evolution χαρακτηρίζεται από πλουσιότατο gameplay και καταπληκτικό ρυθμό. Αρχικά, το παιχνίδι μάς αποκαλύπτει τα βασικά game mechanics του και μας αφήνει κατόπιν να ανακαλύψουμε τα υπόλοιπα μόνοι μας. Το πλούσιο περιεχόμενό του έχει μοιραστεί σε έξι νησιά, τοποθεσίες που εισάγουν νέους δεινόσαυρους, κτίρια, χρήσιμες τεχνολογίες και αναβαθμίσεις, φρέσκα game mechanics. Βλέπουμε εξαρχής το κλειδωμένο περιεχόμενο με προσεκτική περιήγηση στις ποικίλες οθόνες μας γνωρίζοντας τι χρειάζεται για να το αποκτήσουμε. Η σημαντικότερη δουλειά μας είναι να αυξήσουμε το rating του εκάστοτε νησιού, την ποιότητα του ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο επόμενο.

Το συναισθηματικό περιεχόμενο του Jurassic World Evolution πηγάζει εξολοκλήρου από τις υπέροχες σαύρες που εκκολάπτουμε και αναθρέφουμε στο πάρκο μας. Αισθανόμαστε τους δεινόσαυρους σαν όμορφα κατοικίδια, είτε πρόκειται για ένα ακίνδυνο φυτοφάγο πλάσμα που μοιάζει με στρουθοκάμηλο, είτε για ένα γιγάντιο τυραννόσαυρο που μπορεί να κάνει μια χαψιά το μισό πάρκο. Η τρυφερότητα που νιώθουμε προς αυτά μας καθιστά ευαίσθητους στις μεταβολές της υγείας και της διάθεσής τους. Νοιαζόμαστε πραγματικά όταν ένας δεινόσαυρος αρρωσταίνει, πεινά ή αισθάνεται δυσφορία επειδή το περιβάλλον του δεν έχει αρκετά δέντρα, νερό, γρασίδι κ.ο.κ. Μας πιάνει σύγκρυο λες και είμαστε γονείς τους όταν δύο δεινόσαυροι αρπάζονται και ακολουθεί αιματοχυσία, με το health τους να κατεβαίνει ολοταχώς.

Πρωταρχικό μας μέλημα λοιπόν η δημιουργία της ιδανικής κατοικίας για τους δεινόσαυρους. Γεμίζουμε τις εκτάσεις τους με λίμνες και βλάστηση δημιουργώντας ένα όμορφο περιβάλλον. Η πρόσβαση στην κατοικία τους από τους τουρίστες είναι βασική προϋπόθεση για να αυξήσουμε τους πελάτες και τα έσοδα. Το πάρκο αρχίζει να λαμβάνει μορφή φουτουριστικής πόλης με το μονοτρόχιο τρένο που συστρέφεται σαν πελώριο φίδι πάνω από τις εγκαταστάσεις, μεταφέροντας τους επισκέπτες στη μάντρα των δεινοσαύρων και στα ξενοδοχεία τους.

Χτίσε, λοιπόν, έναν μαγευτικό κόσμο γεμάτο δεινόσαυρους που σκέφτονται, νιώθουν, αντιδρούν με έξυπνο τρόπο και αντιμετωπίζουν απειλές που προκαλούνται από κατασκοπεία, ξεσπάσματα και καταστροφικές τροπικές καταιγίδες σε έναν αβέβαιο κόσμο όπου όμως η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να επικρατήσει.