Ήρθε στην Ελλάδα το TCL Plex – High end χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή

1886

Η ελληνική αγορά υποδέχεται σήμερα το TCL Plex, το πρώτο έξυπνο κινητό τηλέφωνο της TCL Communication, από την οποία κυκλοφορούν ήδη τα κινητά τηλέφωνα Alcatel και Blackberry, καθώς και οι τηλεοράσεις TCL και Thomson. Η εταιρεία, αν και κρατά ένα χαμηλό προφίλ, έχει καταφέρει σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα έξυπνων συσκευών (τηλεοράσεων, soundbars, κ.ά.) που διασυνδέονται με το έξυπνο κινητό μας.

Μόνο 299 ευρώ
Σε μια λαμπερή παρουσία, που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρουσιάστηκε το ολοκαίνουργιο TCL Plex, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό προϊόν της mid-range κατηγορίας των smartphones.

Έναντι μόλις 299 ευρώ, το TCL Plex προσφέρει μεγάλη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή LCD οθόνη μεγέθους 6,53 ιντσών, ανάλυσης 1.0802.340 pixels και αναλογίας 19,5:9, 6 GB RAM, 128 GB εσωτερική μνήμη (που μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας μνήμης με μέγεθος έως και 256 GB), καθώς και την τελευταία έκδοση Android 9.0 (Pie).

Επίσης, μπορεί να δεχτεί και να λειτουργήσει ταυτόχρονα 2 κάρτες SIM, ενώ χάρη στην τελευταία έκδοση 5.0 του Bluetooth, μπορεί να συνδεθεί με έως και 4 Bluetooth συσκευές ταυτόχρονα!

Ακόμα, διαθέτει μια αρκετά μεγάλη μπαταρία με χωρητικότητα 3.820 mAh, η οποία με μια συνηθισμένη χρ΄ση μπορεί να εξασφαλίσει αυτονομία μίας ολόκληρης ημέρας. Το κινητό, μάλιστα, υποστηρίζει τεχνολογία ταχείας φόρτισης Fast battery charging, με την οποία η μπαταρία μπορεί να φτάσει στο 50% της χωρητικότητας (εάν είναι εντελώς άδεια) μέσα σε 32 λεπτά.

Με την τεχνογνωσία των τηλεοράσεων TCL

Όπως ανέφερε το περιοδικό “ΚΙΝΗΤΑ ΝΕΑ” στο preview του TCL Plex, στην καρδιά του νέου κινητού βρίσκεται η τεχνολογία βελτιστοποίησης NXTVISION σε κάμερα και οθόνη για την ενίσχυση του χρώματος, της καθαρότητας αλλά και της αντίθεσης σε πραγματικό χρόνο. Με τη δυνατότητα μετατροπής σε πραγματικό χρόνο SDR σε HDR, το TCL Plex προσφέρει μια βελτιωμένη εικόνα video παρόμοια του HDR με αυξημένη αντίθεση, ενισχυμένο χρώμα, φωτεινότερα σημεία και πιο σκούρες σκιές. Χάρη σε αυτή την τεχνολογία, λοιπόν, τα χρώματα της οθόνης γίνονται πιο έντονα, με την ενίσχυση χρωμάτων 6 αξόνων για πιο λαμπερές εικόνες. Οι άκρες είναι βελτιωμένες με την 2D ενίσχυση των άκρων για ευκρινέστερες εικόνες και οι οπτικές αντιθέσεις γίνονται πιο εντυπωσιακές χωρίς να είναι υπερβολικά εκτεθειμένες με στοχευμένη ενίσχυση αντίθεσης.

Κάμερες επαγγελματικού επιπέδου
Το σημείο αιχμής βέβαια του κινητού είναι η τριπλή κάμερα της έξυπνης συσκευής. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε την κύρια κάμερα με τον μεγαλύτερο αισθητήρα των 48 megapixels και f/1.8, με λειτουργία εγγραφής 4Κ. Όλα είναι πλέον ακόμα πιο εύκολα και αποτελεσματικά, ειδικά στις νυχτερινές λήψεις. Εξοπλισμένο με έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο, το TCL Plex έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει την αυτόματη φωτεινότητα, δυνατότητα denoising, εξαιρετική ανάλυση, HDR και άλλα… σε ένα AI μοντέλο στην αυτόματη λειτουργία της κάμερας. Απολαύστε λήψεις τρεις φορές πιο φωτεινές σε σκοτεινά περιβάλλοντα, απ’ όσο έχετε συνηθίσει με άλλες συσκευές. Ο υπερ-ευρυγώνιος φακός των 16 megapixels σας δίνει τη δυνατότητα να αποτυπώνετε τέσσερις φορές το περιεχόμενο σε μία μόνο λήψη, ενώ, εάν επιθυμείτε να επιβραδύνετε τα πράγματα, επιλέξτε τη λειτουργία αργής κίνησης, ώστε να τραβάει HD βίντεο 960fps σε εξαιρετικά αργή κίνηση, ακόμα και σε νυχτερινές συνθήκες.
Η έξυπνη εγγραφή βίντεο ανιχνεύει και «ακολουθεί» κινούμενα υποκείμενα, κάνει αυτόματα ζουμ και σταθεροποιεί τη λήψη, για να διατηρεί πάντα την ευκρίνεια στο θέμα σας.

Στην πάνω αριστερή γωνία του TCL Plex εδρεύει η selfie κάμερα των 24 megapixels, η οποία ενσωματώνει τεχνολογία 4-in-1 big pixel, που συνδυάζει τέσσερα pixel σε ένα κατά τη διάρκεια της λήψης.

Φιλικό περιβάλλον χρήσης
Το smartphone της TCL Plex δεν αποτελεί απλώς άλλη μια συσκευή, αλλά ουσιαστικά προέκταση του εαυτού σας. Χάρη στο TCL UI, η αλληλεπίδραση με το smartphone σας περνάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο μέσω του προσαρμοζόμενου και διαισθητικού TCL UI, εξασφαλίζοντας ομαλή περιήγηση στους φακέλους, αυτόματη οργάνωση των εφαρμογών με λειτουργία και εύκολη διαγραφή των εικόνων. Με το «Smart Panel», μάλιστα, μπορείτε να δώσετε τον προσωπικό σας τόνο στη συσκευή, η οποία θα «μαθαίνει» να προσαρμόζεται στις συνήθειες πλοήγησης, για εύκολη περιήγηση στις διάφορες λειτουργίες, ανάλογα με το τι αρέσει σε εσάς. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το «Smart Key» με 3 βολικούς τρόπους – απλό, διπλό και παρατεταμένο πάτημα για πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές ή λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συχνά.

Μόνο η αρχή…
Το TCL Plex, όμως, μπορεί να είναι το πρώτο αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο κινητό της TCL. Όπως αποκάλυψαν στελέχη της εταιρείας, η TCL σχεδιάζει να παρουσιάσει και άλλα smartphones μέχρι το MWC της Βαρκελώνης. Όσον αφορά τους στόχους για την ελληνική αγορά, η TCL Communication φιλοδοξεί να κατακτήσει το 1% της αγοράς τον πρώτο χρόνο της παρουσίας της σε αυτό το segment κινητών, το 3% τον δεύτερο χρόνο, και το 10% τον τρίτο χρόνο. Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, τα στελέχη της εταιρείας εκτιμούν ότι τόσο το TCL Plex όσο και όλα αυτά που έρχονται μπορούν να κατακτήσουν τους επιδιωκόμενους στόχους.

Το TCL Plex  διατίθεται από τις 20/12 αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων Cosmote –Γερμανός, ενώ στη συνέχεια θα κυκλοφορήσει και από τις περισσότερες μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τεχνολογίας.