ΗΠΑ: Εξετάζει νέους περιορισμούς για την τεχνολογία της Huawei

328

Το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι πιθανό να υιοθετήσει νέους περιορισμούς αναφορικά με την τεχνολογία της κινεζικής Huawei, αναθεωρώντας προηγούμενη αντίθεσή του σε μια πρόταση για την ενίσχυση των περιορισμών εις βάρος της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως η Huawei έχει καταχωριστεί στην αμερικανική λίστα με τις εταιρείες που θεωρούνται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Σχετικά με τις ζυμώσεις στο αμερικανικό Πεντάγωνο, μία πηγή ενημέρωσε χθες το Reuters.

Η αλλαγή της στάσης του Πενταγώνου θα καταστήσει ακόμη δυσκολότερη για τις αμερικανικές εταιρίες την παράκαμψη του περιοριστικού πλαισίου για τις εξαγωγές αμερικανικού υλικού στην Huawei, που κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως, στην παραγωγή “έξυπνων” κινητών τηλεφώνων.

Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ για να συζητήσουν το ζήτημα αυτό, ενώ μία συνάντησή τους για το ίδιο θέμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία συνάντηση υψηλού επιπέδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν την ενίσχυση των περιορισμών στις τεχνολογικές εξαγωγές από τις ΗΠΑ προς την Κίνα και την Huawei.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ