Η Samsung Electronics διαμορφώνει τον νέο τρόπο ζωής στην IFA 2017

553
SAMSUNG CSC

Η Samsung Electronics έδωσε το παρόν στην IFA 2017 στο Βερολίνο, παρουσιάζοντας τα πλέον πρόσφατα καταναλωτικά προϊόντα της και καινοτόμες τεχνολογίες, κάνοντας το αδύνατο του σήμερα να γίνεται η «νέα καθημερινότητα» του αύριο. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Tempodrom στο Βερολίνο, η Samsung υπογράμμισε ότι επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τη συνδεσιμότητα των προϊόντων της, καθώς και σε συνεργασίες που επιτρέπουν στην τεχνολογία της να θέτει διαρκώς νέα πρότυπα.

«Η καινοτομία της Samsung εμπνέεται από τους καταναλωτές και είναι σχεδιασμένη για να κάνει άμεσα τη διαφορά», δήλωσε ο David Lowes, Chief Marketing Officer στη Samsung Electronics Europe. «Αυτή η καινοτομία βασίζεται στην εξαιρετική ποιότητα κατασκευής , την έξυπνη συνδεσιμότητα και την κατάκτηση του αδύνατου. Καθώς η τεχνολογία διαδραματίζει έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, δημιουργούμε προϊόντα και υπηρεσίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες των καταναλωτών και δίνουν το στίγμα γι’ αυτό που γίνεται η δική τους “νέα καθημερινότητα”».

SAMSUNG CSC

Νέα lifestyle πρότυπα στον τομέα των τηλεοράσεων

H Samsung συνεχίζει την επανάσταση στη βιομηχανία των τηλεοράσεων στην IFA 2017, με την κυκλοφορία μιας νέας 43’’ εκδοχής της τηλεόρασης «The Frame», που παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Η τηλεόραση κορυφαίου σχεδιασμού, διαθέσιμη και σε μέγεθος 55’’ και 65’’, προσφέρει ιδανική εμπειρία θέασης για το σαλόνι ή άλλα ευρύχωρα δωμάτια στο σπίτι.

Η Samsung συνεργάζεται με γνωστούς χώρους τέχνης και μουσεία, όπως τα LUMAS, Saatchi Art και Sedition, προκειμένου να αναδείξει ακόμη περισσότερο την τηλεόραση «The Frame» ως ένα έργο τέχνης μέσα στο σπίτι. Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Μουσείο Prado, καθώς και τα σχέδια της να αποκτήσει περίπου 1.000 πασίγνωστα έργα τέχνης που θα μπορεί να απολαύσει κανείς στο Art Store της τηλεόρασης «The Frame» στο προσεχές μέλλον. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια εκτενή συλλογή τέχνης, αξιοποιώντας στο μέγιστο την τηλεόρασή τους, ακόμα και όταν δεν είναι σε λειτουργία.

Παράλληλα με το Art Store, οι λειτουργίες «Samsung Collection» και «My Collection» επιτρέπει στους χρήστες να προβάλουν ειδικά επιλεγμένα έργα τέχνης αλλά και τις προσωπικές τους εικόνες στην οθόνη, προσθέτοντας έτσι το προσωπικό τους στοιχείο στο χώρο, σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο σπίτι επιθυμούν να τοποθετήσουν την τηλεόραση «The Frame».

Επιπρόσθετα, η Samsung ανακοίνωσε τα σχέδια της να επεκτείνει την κυκλοφορία της σειράς QLED TV στην Ευρώπη, παραμένοντας σε ηγετική θέση της στην αγορά των premium τηλεοράσεων. Το μοντέλο Q8F, η επίπεδη εκδοχή του κυρτού μοντέλου Q8C, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη σε μέγεθος 55’’ και 65’’. Αυτό το μοντέλο θα ανήκει στην μεγαλύτερη γκάμα τηλεοράσεων στην Ευρώπη, η οποία αποτελείται από 14 QLED μοντέλα τηλεοράσεων, κυρτών και επίπεδων, που κυμαίνονται από 49’’ έως και  την πολύ μεγάλου μεγέθους οθόνη 88’’. Επίσης, ενισχύοντας περαιτέρω την premium σειρά τηλεοράσεων QLED, η Samsung σύναψε συνεργασία με την Panasonic και την 20th Century Fox για να καταστήσει πιο δημοφιλή την τεχνολογία HDR10+. Κατά τους επόμενους μήνες, η Samsung θα συνεχίσει να διευρύνει τα συνεργασίες της,  συμπεριλαμβάνοντας τα Hollywood studios, παρόχους περιεχομένου και game developers.

Ακόμη, η Samsung παρουσίασε το μεγαλύτερο QLED gaming monitor παγκοσμίως – το CHG90, διαστάσεων 49’’, με εξαιρετικά ευρεία οπτική γωνία 178 μοιρών. Το CHG90 προσφέρει μια πλήρη και καθηλωτική εμπειρία θέασης της δράσης του παιχνιδιού, διευρύνοντας τις οπτικές δυνατότητες ενός gaming monitor, χωρίς να θυσιάζεται η ταχύτητα.

Η εξαιρετική κατασκευή για ουσιαστική καινοτομία στις οικιακές συσκευές

Οι νέες οικιακές συσκευές της Samsung που παρουσιάστηκαν στην IFA 2017 έχουν σχεδιαστεί με έναν και μοναδικό σκοπό: να φέρουν μια ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων μέσα από εξαιρετικές καινοτομίες, στις οποίες μπορούν να βασιστούν.

Για παράδειγμα, η ανάγκη σχεδιασμού με βάση υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητας αναδείχθηκε μέσα από την παρουσίαση της νέας συσκευής πλυντηρίου με τεχνολογία QuickDrive™. Η τεχνολογία QuickDrive™ της Samsung μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο πλυσίματος και κατά 20%* την απαιτούμενη ενέργεια, προσφέροντας στους καταναλωτές εξοικονόμηση χρόνου, χωρίς συμβιβασμούς  στο αποτέλεσμα τηςπλύσης. Ο μοναδικός κάδος Q-DrumTM αποτελείται από έναν μεγάλο κύριο κάδο και μια επιφάνεια στο πίσω μέρος που κινείται ανεξάρτητα. Σε αντίθεση με τα συμβατικά πλυντήρια, η τεχνολογία QuickDrive™ δημιουργεί μία επαναστατικά δυναμική κίνηση που τροφοδοτείται από διπλές δυνάμεις, οι οποίες γρήγορα, απαλά και αποτελεσματικά απομακρύνουν τους λεκέδες και προσφέρουν ένα δυναμικό πλήρη κύκλο πλύσης.

Η Samsung παρουσίασε το καινοτόμο πλυντήριο AddWashTM στην IFA το 2015, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν ρούχα κατά τη διάρκεια μιας πλύσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η τεχνολογία QuickDrive™ οδηγεί την καινοτομία ένα βήμα πιο μπροστά, προσφέροντας ένα νέο επίπεδο άνεσης και απόδοσης. Αυτό είναι το είδος της τεχνολογίας που η Samsung υποστηρίζει ότι τελικά θα γίνει η «νέα καθημερινότητα» – η τεχνολογία χωρίς την οποία σύντομα δε θα μπορούμε να ζούμε.

Με βάση το κεντρικό θέμα της εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής, η Samsung αποκάλυψε ακόμη την ασύρματη ηλεκτρική σκούπα POWERstick PROTM . Αποτελώντας την απόλυτη λύση καθαρισμού, η POWERstick PROTM εγγυάται ισχυρή απόδοση καθαρισμού, εύκολη συντήρηση και μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής. Διαθέτει υποδειγματική στην αγορά δύναμη απορρόφησης των 150 watts και μπαταρία με 40 λεπτά διάρκεια  – δύο φορές περισσότερο από τις συμβατικές μπαταρίες – και πενταετή διάρκεια ζωής. Ακόμη, διαθέτει χερούλι «Flex Handle» που διπλώνει σε γωνία έως 50 μοίρες, επιτρέποντας στους χρήστες να καθαρίσουν δυσπρόσιτα σημεία, όπως κάτω από έπιπλα, με λιγότερη προσπάθεια.

Ακόμη, η Samsung θα διευρύνει τη φωνητική δυνατότητα του ψυγείου «Family Hub» σε χώρες της Ευρώπης σταδιακά αυτό τον χρόνο, ξεκινώντας με Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Το Family Hub θα ενσωματωθεί με το Samsung Connect, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να χειρίζονται μια ευρεία γκάμα συσκευών με έξυπνη τεχνολογία IoT ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα.

SAMSUNG CSC

Έξυπνα συνδεδεμένοι για τη ζωή εν κινήσει
Η «νέα καθημερινότητα» για τη wearable τεχνολογία δεν είναι απλώς συσκευές που μετρούν τα βήματα  Πρόκειται για την διευρυμένη συνδεσιμότητα συσκευών που προσφέρει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε την ευεξία μας και να κάνουμε τη ζωή μας πιο υγιή. Στην IFA 2017, η Samsung παρουσίασε τρεις νέες wearable συσκευές.

Το πολυχρηστικό smartwatch, Gear Sport, προσφέρει τη λειτουργικότητα που οι χρήστες αποζητούν σήμερα από ένα gadget που μετρά τη φυσική κατάσταση. Είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες για ανθρώπους που δεν βλέπουν όρια ανάμεσα στη ζωή τους και την ευεξία τους. Περιλαμβάνει ενσωματωμένο GPS, καθώς και λειτουργίες σχετικές με το βηματισμό, το τρέξιμο και την παρακολούθηση της διατροφής.

Με έμφαση στη συνδεσιμότητα, το συνεχώς επεκτεινόμενο, συνδεδεμένο οικοσύστημα, προσφέρει δυνατότητες για περισσότερο έλεγχο. Το Gear Sport μπορεί να ελέγχει τις Samsung IoT συσκευές, να λειτουργεί ως χειριστήριο για μία παρουσίαση PowerPoint ή για το Samsung Gear VR καθώς και να πληρώνει προϊόντα μέσω της υπηρεσίας Samsung Pay (μέσω NFC μόνο).

Η Samsung παρουσίασε επίσης και το Gear Fit2 Pro, ένα προηγμένο fitness GPS band που διαθέτει μια όμορφη κυρτή οθόνη Super AMOLED 1,5″ και είναι σε θέση να παρακολουθεί διάφορες δραστηριότητες – είτε στο έδαφος είτε στην πισίνα. Για τις νέες δυνατότητες κολύμβησης, η Samsung συνεργάστηκε με την εταιρία Speedo, εξειδικευμένη στον τομέα της κολύμβησης, για να δημιουργήσει την Speedo On, την πρώτη wearable εφαρμογή Speedo που παρακολουθεί με ακρίβεια τις ασκήσεις στην πισίνα. Από τη μέτρηση των φορών που τα χέρια θα κινηθούν στο νερό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή τους χρόνους που χρειάζεται κανείς για να ολοκληρώσει ένα γύρο έως την παρακολούθηση της πορείας του χρήστη, όλα γίνονται με τα  Gear Sport και Gear Fit2 Pro – πιστοποιημένα με 5ATM για ανθεκτικότητα στο νερό-  μέσω της εφαρμογής Speedo.

Σε συνεργασία με το Spotify, η Samsung δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη μουσική μέσω της συσκευής τους, ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης ή τα τηλέφωνά τους παραμένουν στο σπίτι. Η Samsung, σε συνεργασία με την UnderArmour, παρέχει ένα σύνολο προσαρμοσμένων εφαρμογών. Επιπλέον, τα ασύρματα ακουστικά Gear IconX 2018 συμπληρώνουν την οικογένεια των φορητών συσκευών που παρουσίασε η Samsung στην IFA 2017.

O καθοριστικός ρόλος στην τυποποίηση των ΙοΤ τεχνολογιών · Συνεργασία με τη HARMAN

Η Samsung έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην τυποποίηση των παγκόσμιων τεχνολογιών IoT, ως μέλος επιπέδου diamond του Open Connectivity Foundation (OCF). Η Samsung είναι η πρώτη εταιρεία της βιομηχανίας που λαμβάνει την πιστοποίηση OCF για τις έξυπνες τηλεοράσεις, τα ψυγεία Family Hub και τα κλιματιστικά, ενώ προτίθεται να επεκτείνει την πιστοποίηση σε όλες τις οικιακές συσκευές της μέσα στη χρονιά.

Η πιστοποίηση αυτή θα επιτρέψει την ανοικτή συμβατότητα μεταξύ διαφορετικών προϊόντων των εταιρειών-μελών. Όπως η Samsung, περισσότερες από 390 εταιρείες έχουν προσχωρήσει στο OCF, συγχρονίζοντας 20 δισεκατομμύρια προϊόντα IoT με το πρότυπο OCF μέσα σε τρία χρόνια.

Η εν εξελίξει συνεργασία της Samsung με την HARMAN ενισχύει επίσης την ευρύτερη εικόνα για τη «νέα καθημερινότητα». Μετά από έξι μήνες συνεργασίας, η Samsung βρίσκεται  σήμερα σε ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στην τεχνολογία των συνδεδεμένων αυτοκινήτων, με περισσότερα από 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως να τροφοδοτούνται από την τεχνολογία της HARMAN και της Samsung.

Η συνεργασία επικεντρώνεται στη δημιουργία οπτικοακουστικών εμπειριών που μόλις λίγο καιρό πριν θα θεωρούνταν αδύνατες. Για παράδειγμα, η νέα οθόνη HDR LED της Samsung που προορίζεται για κινηματογράφους και έχει διάσταση μεγαλύτερη από 10 μέτρα (34 πόδια), προσφέρει ασυναγώνιστη ποιότητα εικόνας και έρχεται με την τεχνολογία ήχου της HARMAN Professional Solutions και του Samsung AudioLab. Η δυναμική συνεργασία της Samsung και της HARMAN στοχεύει στην επανεφεύρεση του mobility και της ψυχαγωγίας, δημιουργώνταςτο καινούργιο που θα γίνει καθημερινό.

Το περίπτερο της Samsung Electronics θα βρίσκεται στο Επίπεδο 2, στο City Cube Berlin από την 1 έως τις 6 Σεπτεμβρίου στην IFA 2017.

*Δοκιμασμένο στο WW8800M σε σύγκριση με το Samsung WW8500K. Εξοικονομεί 50% χρόνου στα προγράμματα Cotton (40℃, μισογεμάτο) και eCotton με απόδοση πλύσης μεταξύ ±2%. Εξοικονομεί 20% ενέργειας στα προγράμματα Cotton (40℃, μισογεμάτο) και Super Speed (40℃, φορτίο 5kg), βασισμένο σε δεδομένα της Intertek.