Η Microsoft και η Sony συνεργάζονται για παιχνίδια streaming

785

Η Microsoft Corp και η Sony δήλωσαν την Τετάρτη ότι έκαναν μια στρατηγική συνεργασία στην οποία η Sony θα χρησιμοποιούσε το cloud της Microsoft για streaming παιχνίδια και μέσα ενημέρωσης και οι δύο θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη νέων αισθητήρων εικόνας.

Η συμφωνία βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, με πολλές λεπτομέρειες που πρέπει ακόμη να καθοριστούν. Ωστόσο θα συνεργαστούν για τη ροή παιχνιδιών και περιεχομένου στους καταναλωτές και θα προσφέρουν νέα εργαλεία ανάπτυξης για τους διαμορφωτές παιχνιδιών.

“Για πολλά χρόνια, η Microsoft αποτελεί βασικό επιχειρηματικό εταίρο για εμάς, αν και φυσικά και οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται σε ορισμένους τομείς”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Sony κ. Kenichiro Yoshida σε μια δήλωση. “Πιστεύω ότι η από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων cloud θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του διαδραστικού περιεχομένου.”

Η συμφωνία ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα της cloud computing της Azure της Microsoft, η οποία βοήθησε την αγορά της Redmond, της Ουάσιγκτον με βάση την αξία της εταιρείας, να ξεπεράσει τα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα. Βοηθά, επίσης, στην Microsoft Amazon Web Services της Amazon.com Inc.

Η Amazon έχει επίσης περάσει στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, προσφέροντας στους κατασκευαστές παιχνιδιών νέα εργαλεία τεχνολογίας και με την εξαγορά του Twitch ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, έναν σημαντικό προορισμό για τους παίκτες να παρακολουθήσουν άλλους παίκτες που ανταγωνίζονται στην αγορά ηλεκτρονικών αθλημάτων.

Η Ιαπωνία της Sony είναι επίσης σημαντικός προμηθευτής τσιπ κάμερας για έξυπνα τηλέφωνα και άλλες συσκευές. Η Sony και η Microsoft δήλωσαν ότι θα αναπτύξουν ενδεχομένως νέες μάρκες αισθητήρων εικόνας που χρησιμοποιούν την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft για επιχειρηματικούς πελάτες. Οι δύο εταιρείες δεν διευκρίνισαν πώς θα χρησιμοποιηθούν τα μάρκες.

Οι ευφυείς κάμερες χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε εφαρμογές όπως εντοπισμός ελαττωματικών αντικειμένων που προέρχονται από γραμμές παραγωγής με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους επιθεωρητές ανθρώπων.

Η Sony και η Microsoft δήλωσαν ότι θα διερευνήσουν πώς θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία AI της Microsoft στα καταναλωτικά προϊόντα της Sony “για να παρέχουν εξαιρετικά διαισθητικές και φιλικές προς τον χρήστη εμπειρίες AI”.

Η τεχνολογία της Microsoft για εργασίες όπως η αναγνώριση εικόνων και η κατανόηση της ανθρώπινης ομιλίας θεωρείται ευρέως ότι είναι ανταγωνιστική με τους πιο γνωστούς αντιπάλους της Google όπως η Alphabet Inc, αλλά η εστίασή της στους επιχειρηματικούς πελάτες έχει αφήσει λιγότερα σημεία πώλησης για την τεχνολογία που αγγίζουν οι καταναλωτές. Η Sony, αντίθετα, κάνει ένα ευρύ φάσμα τηλεοράσεων, τηλεφώνων και άλλων καταναλωτικών συσκευών.

“Η Sony υπήρξε ανέκαθεν ηγέτης στον τομέα της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας και η συνεργασία που ανακοινώσαμε σήμερα βασίζεται σε αυτή την ιστορία της καινοτομίας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε δήλωση.