Η Microsoft «εκθρόνισε» την Apple: Ξαναπέρασε πρώτη σε αξία

462

Η Microsoft ξεπέρασε τη Δευτέρα σε χρηματιστηριακή αξία την Apple, με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 812 δισεκατομμύρια δολάρια και τον κολοσσό του Κουπερτίνο να ακολουθεί με 1 δισεκατομμύριο δολάρια λιγότερο.

Μόλις λίγους μήνες πριν, η αξία της Microsoft ήταν 887 δισ. δολάρια, ενώ η Apple είχε γίνει η πρώτη εταιρεία με αξία 1 τρισ. δολαρίων, φτάνοντας έως το 1,12 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Πολλά συνέβησαν όμως από τότε, και κυρίως η χρηματιστηριακή αναταραχή του αποκαλούμενου «Κόκκινου Οκτωβρίου» με τις απώλειες του Nasdaq να ξεπερνούν το 12%.

Η μετοχή της Apple επλήγη ιδιαίτερα από τον περασμένο μήνα, κυρίως λόγω των φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης για iPhone.

Η μετοχή βρίσκεται πλέον σε περιοχή bear market και έχει χάσει σχεδόν 24% από την υψηλό του Σεπτεμβρίου.

Αρκετοί προμηθευτές της Apple έχουν μειώσει τις προβλέψεις τους, επικαλούμενοι μείωση της ζήτησης για smartphone.

Αυτό οδήγησε την Goldman Sachs να μειώσει την τιμή στόχο της μετοχής του κατασκευαστή των iPhone σε 182 δολάρια -περίπου 6% πάνω από το επίπεδο που διαπραγματεύονται σήμερα.

Η Microsoft κατάφερε να κρατηθεί καλύτερα την περίοδο αυτή, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της έδειξαν ότι η στρατηγική του επικεφαλής της Σάτια Ναντέλα, αποδίδει.