Η επόμενη μέρα μετά την απόσυρση Μαρινάκη από Nova και οι φήμες για την ιντερνετική Λίγκα TV

617

Με την αβεβαιότητα να μεταδίδεται ταχύτατα στην ελληνική αγορά και επιχειρηματικότητα όσο εξαπλώνεται στη χώρα μας η επιδημία του κοροναϊού, κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει τι πρόκειται να γίνει στα τηλεοπτικά πράγματα, και ειδικότερα στη συνδρομητική τηλεόραση.

Η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη για την απόκτηση της Forthnet/Nova έρχεται να προστεθεί στο εν λόγω ταραγμένο σκηνικό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Alter Ego απέσυρε το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Forthnet καταλογίζοντας ευθύνες στις πιστώτριες τράπεζες της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Στην επιστολή της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Alter Ego καταλογίζει ευθύνες στην Alpha Bank αναφέροντας πως με τη στάση της δημιούργησε εμπόδια στην προσπάθεια υλοποίησης της συμφωνίας. Η εταιρεία του Ομίλου Μαρινάκη ισχυρίζεται πως η τράπεζα δεν διευκόλυνε το process του διαγωνισμού, αντίθετα κινήθηκε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης ανταγωνιστικών (της Alter Ego) προσφορών και αρνήθηκε να συναινέσει στην παροχή ρευστότητας προς τη Forthnet μέσω της αποδοχής αιτήματος αποδέσμευσης λογαριασμών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, αίτημα το οποίο οι  υπόλοιπες τράπεζες είχαν αποδεχθεί.

Η διαδικτυακή Λίγκα TV

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, προχωράει το θέμα της Λίγκα TV, της ιντερνετικής πλατφόρμας στην οποία πρωτοστατούν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Η δημιουργία της θεωρείται από διάφορες πλευρές πολύ πιθανή, εξαιτίας των παραπόνων που έχουν τόσο οι προαναφερόμενες ΠΑΕ όσο και άλλες απέναντι στη Nova.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως η Λίγκα TV θα συνεργστεί με την COSMOTE τόσο σε ζητήματα τεχνικού όσο και δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος.